NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Donald Trump: Οι Ευρωπαίοι θα μας δώσουν ό,τι θέλουμε

Donald Trump: Οι Ευρωπαίοι θα μας δώσουν ό,τι θέλουμε

Την άποψη ότι οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους δεν είναι εύκολες και πως οι ΗΠΑ έχουν το «διαπραγματευτικό χαρτί» στις σχετικές συζητήσεις εξέφρασε ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να φορολογήσουμε τα αυτοκίνητά τους και θα μας δώσουν οτιδήποτε θέλουμε γιατί στέλνουν εκατομμύρια Mercedes. Στέλνουν εκατομμύρια BMW».

Η συγκεκριμένη αναφορά έρχεται μετά την υπογραφή συμφωνίας με την ΕΕ νωρίτερα αυτό το μήνα για την ενίσχυση των εξαγωγών βοείου κρέατος στις ΗΠΑ, γεγονός που εν μέρει ανακούφισε τους Αμερικανούς αγρότες. Οι ετήσιες εξαγωγές αμερικανικού βοδινού κρέατος χωρίς δασμούς προς την ΕΕ αναμένεται να τριπλασιαστούν σχεδόν στα 420 εκατομμύρια δολάρια, ως αποτέλεσμα της συμφωνίας.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε υποσχεθεί να επιβάλει δασμούς σε εισαγόμενα οχήματα και εξαρτήματα από την ΕΕ και την Ιαπωνία νωρίτερα αυτό το έτος, αλλά αποφάσισε να καθυστερήσει τις διαδικασίες για 180 ημέρες, στα μέσα Μαΐου. Ο Trump πρόκειται να συναντηθεί με ηγέτες της ΕΕ στη σύνοδο κορυφής G7 αυτό το Σαββατοκύριακο στη Γαλλία.

Με πληροφορίες από CNBC

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr