NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Ελβετία βάζει στο στόχαστρο το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών

Η Ελβετία βάζει στο στόχαστρο το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών

Οι μεγάλες ελβετικές εταιρείες θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις μισθολογικές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών από το επόμενο έτος, σύμφωνα με κανονισμούς που ενέκρινε η κυβέρνηση της χώρας την Τετάρτη, ως μέρος μιας προσπάθειας να κλείσει το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων σε μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου.

Παρά την υψηλή ποιότητα ζωής, η Ελβετία υπολείπεται σε σύγκριση με άλλες χώρες στο μισθολογικό και στην ισότητα των δύο φύλων σε θέματα εργασίας και καριέρας. Οι ελβετίδες αναφέρεται πως κερδίζουν περίπου 20% λιγότερο από τους άνδρες. Η συγκεκριμένη κατάσταση οδήγησε σε μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις τον Ιούνιο.

Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε την Τετάρτη να απαιτήσει από εταιρείες που απασχολούν 100 ή περισσότερα άτομα να διεξάγουν εσωτερικές αναλύσεις των μισθολογικών αποκλίσεων μεταξύ ανδρών και γυναικών από το επόμενο έτος, με μελέτες που θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Ιούνιο του 2021. Θα τους ζητηθεί, παράλληλα, να υποβληθούν σε εξωτερικό έλεγχο των αριθμών και να τους παρουσιάσουν στο προσωπικό.

Οι κανόνες καλύπτουν λιγότερο από το 1% των ελβετικών εταιρειών που απασχολούν το 46% των εργαζομένων στην Ελβετία. Οι εταιρείες που εντοπίζουν χάσμα θα πρέπει να επαναλαμβάνουν τον έλεγχο κάθε τέσσερα χρόνια.

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr