NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Μητσοτάκης: «Τα capital controls αποτελούν από σήμερα παρελθόν»

Μητσοτάκης: «Τα capital controls αποτελούν από σήμερα παρελθόν»
26_08_2019 | 14:54 26_08_2019 | 16:03
epixeiro icon Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση

Το τέλος των capital controls ανακοίνωσε, πριν από λίγα λεπτά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο γύρω από τα προσωπικά δεδομένα.

Όπως ανέφερε «σήμερα ανακοινώνω μια ακόμα προγραμματική μας δέσμευση που γίνεται πράξη πριν από το χρονοδιάγραμμα το οποίο είχαμε θέσει. Σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος, αποκαθιστούμε πλήρως την ομαλότητα στην κίνηση κεφαλαίων.

«Τα capital controls αποτελούν από σήμερα παρελθόν» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, με τον υπουργό οικονομικών να καταθέτει τη σχετική τροπολογία.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, «σήμερα, η Κυβέρνηση, διά του Οικονομικού της επιτελείου, προχωρά στην πλήρη άρση των κεφαλαιακών περιορισμών άμεσα, από 1η Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος, με τη σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος, τη σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων Ευρωπαϊκών εποπτικών φορέων και την εισήγηση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr