NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Η Apple απολογείται για τις καταγραφές του ψηφιακού βοηθού Siri

Η Apple απολογείται για τις καταγραφές του ψηφιακού βοηθού Siri

Η Apple απολογήθηκε σήμερα για το πρόγραμμα το οποίο επέτρεψε σε τρίτους να ελέγχουν ένα μικρό ποσοστό από τα όσα οι χρήστες έλεγαν στον ψηφιακό βοηθό Siri. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές που θα δώσουν στους χρήστες περισσότερο έλεγχο για το πώς χειρίζονται τα αιτήματά τους στο Siri.

Το πρόγραμμα σταμάτησε νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού ο Guardian ανέφερε στις 26 Ιουλίου ότι ορισμένοι από τους εργαζόμενους που εξέταζαν τα αιτήματα του Siri άκουσαν προσωπικές ιατρικές λεπτομέρειες, παράνομες συμφωνίες και πολλά άλλα. Σημειώνεται πως η Apple πραγματοποιεί το μεγαλύτερο μέρος της επεξεργασίας στη συσκευή.

Σε μια ανάρτηση στον ιστότοπο της, η Apple δήλωσε ότι δεν θα διατηρεί πλέον ηχογραφήσεις των αλληλεπιδράσεων με το Siri, αλλά ότι θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί «αντίγραφα που δημιουργούνται από υπολογιστή για να βοηθήσουν στη βελτίωση του Siri». Οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν να βοηθούν τη Apple να βελτιώσει το Siri, και όσοι το κάνουν θα είναι επίσης σε θέση να αποχωρήσουν όποτε θέλουν.

Η Apple δήλωσε επίσης ότι μόνο οι υπάλληλοί της, όχι εξωτερικοί εργολάβοι, «θα έχουν τη δυνατότητα να ακούν ακουστικά δείγματα των αλληλεπιδράσεων με το Siri» και ότι η ομάδα θα διαγράφει οποιαδήποτε καταγραφή θεωρείται ακούσια.

Με πληροφορίες από CNBC

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr