NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Αυτό είναι το Android app με τα 100 εκατ. downloads που «πιάστηκε» με malware

Αυτό είναι το Android app με τα 100 εκατ. downloads που «πιάστηκε» με malware

Κακόβουλο λογισμικό σε μια εφαρμογή για Android smartphones με περισσότερα από 100 εκατομμύρια downloads στο Google Play Store εντόπισαν οι ερευνητές της Kaspersky.

Πρόκειται για το Camscanner, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να σκανάρουν έγγραφα μέσω της κάμερας του κινητού τους μαζί με επιπρόσθετες λειτουργίες, όπως αποθήκευση των εγγράφων στο cloud κ.α.

Σύμφωνα με την Kaspersky, το CamScanner ήταν στην πραγματικότητα μια νόμιμη εφαρμογή, χωρίς κακόβουλες ενέργειες, για αρκετό καιρό. Χρησιμοποίησε διαφημίσεις για δημιουργία εσόδων και ακόμη και αγορές εντός εφαρμογής. Ωστόσο, σε κάποιο σημείο, αυτό άλλαξε, και οι πρόσφατες εκδόσεις του διατέθηκαν με μια διαφημιστική βιβλιοθήκη που περιείχε ένα κακόβουλο στοιχείο.

Μετά από τη σχετική αναφορά στη Google, η εφαρμογή έχει διαγραφεί από το Play Store, παρά το ότι αναφέρεται πως το κακόβουλο στοιχείο είχε αφαιρεθεί από την τελευταία έκδοση της εφαρμογής. Οι χρήστες που έχουν εγκατεστημένο το app στο κινητό τους καλούνται να το αφαιρέσουν και να αναμένουν την διάθεση μιας νέας έκδοσης μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της Google.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr