NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Συνεργασία Ελλάδας - Γερμανίας για μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα στην πράσινη ανάπτυξη

Συνεργασία Ελλάδας - Γερμανίας για μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα στην πράσινη ανάπτυξη

«Ύστερα από μία 10ετή δοκιμασία η Ελλάδα κοιτάζει μπροστά. Γι’ αυτό ετοιμάζουμε, σε συνεργασία με τη Γερμανία, ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα με έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη που θα φέρει νέα κεφάλαια, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα αναβαθμίσει τη διεθνή θέση της χώρας».

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση του με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

«Είμαι, λοιπόν, εδώ και για να αλλάξω συνολικά το πλαίσιο των ελληνο-γερμανικών σχέσεων. Δεν θέλω να συζητάμε μόνο για την αποπληρωμή του χρέους μας, για δημοσιονομικούς στόχους, αλλά να συζητάμε κυρίως για τις κοινές αναπτυξιακές μας προκλήσεις. Εξάλλου, όσο πιο ισχυρή είναι η ανάπτυξη στην Ελλάδα, τόσο πιο βιώσιμο είναι το ελληνικό χρέος. Και ύστερα από μία 10ετία κρίσης, η Ελλάδα κοιτάζει, πλέον, μπροστά με αυτοπεποίθηση.

Και γι’ αυτό ετοιμάζουμε, μαζί με τη Γερμανία, ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα. Θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη, στην προστασία του περιβάλλοντος. Και γι’ αυτό θέλουμε να δρομολογήσουμε και θα παρουσιάσουμε -ελπίζω μαζί με την Καγκελάριο- στις αρχές του χρόνου, ένα φιλόδοξο σχέδιο επενδύσεων γύρω από την “πράσινη οικονομία”, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ηλεκτροκίνηση, παραγωγικές δραστηριότητες που είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Έχουμε πολλά κοινά να κάνουμε σε αυτόν τον τομέα. Είναι λύσεις οι οποίες είναι συμφέρουσες για την Ελλάδα, συμφέρουσες για τη Γερμανία και εντάσσονται στο κοινό μας ενδιαφέρον να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ριζικά και ουσιαστικά το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και της μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου. ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε πως «έχουμε περιγράψει έναν οδικό άξονα οικονομικής συνεργασίας, ώστε να μπορέσουμε να προσελκύσουμε περισσότερες γερμανικές επενδύσεις σε έναν τομέα ο οποίος είναι κρίσιμος για την Πατρίδα μας. Όπως γνωρίζετε, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη φάση και προχωρούμε σε δραστικές κινήσεις, προκειμένου να την εξυγιάνουμε. Αλλά και για να της δώσουμε τη δυνατότητα να αναπτυχθεί σε καινούργια πεδία, όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Έναν τομέα, ο οποίος είναι πάρα πολύ δυναμικός και για τον οποίο γνωρίζω ότι υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον στη Γερμανία. Θα μπορέσουμε, λοιπόν, στις αρχές του επόμενου έτους να κάνουμε ένα μεγάλο, ανοιχτό συνέδριο με την κοινή μας παρουσία, ώστε να παρουσιάσουμε αυτές τις ευκαιρίες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για μένα να αλλάξω το αφήγημα στη Γερμανία. Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται πια ως μια -εντός εισαγωγικών- “προβληματική” χώρα, αλλά ως μια χώρα η οποία βγαίνει από την κρίση και προσφέρει σημαντικές αναπτυξιακές ευκαιρίες σε γερμανικές επιχειρήσεις. Θέλω να επαναλάβω και να τονίσω αυτό οποίο ήδη γνωρίζετε: ότι υπάρχουν πολλές γερμανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ήδη στην Ελλάδα και που έχουν πρόθεση να επενδύσουν πολλά συμπληρωματικά κεφάλαια. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να προσελκύσουμε και άλλες».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr