NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Στα 249 δις. ευρώ ο συνολικός κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων στην Ελλάδα

Στα 249 δις. ευρώ ο συνολικός κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων στην Ελλάδα

Την έρευνα για τη διάρθρωση επιχειρήσεων στη χώρα για το έτος 2017 δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Η έρευνα έχει ως στόχο την εκτίμηση της διάρθρωσης και εξέλιξης των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων, καλύπτοντας όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας εκτός από τη γεωργία και τις προσωπικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ο συνολικός . Παράλληλα, η αξία παραγωγής και η ακαθάριστη προστιθέμενη αξία άγγιξε τα 151,4 και 49,4 δις. Ευρώ αντίστοιχα.

Ως προς την απασχόληση των επιχειρήσεων, εκείνες αρίθμησαν κατά το έτος 2017 2,3 εκατομμύρια απασχολούμενους, εκ των οποίων το 1,6 εκατομμύρια ταν μισθωτοί, ενώ σε ισοδύναμα πλήρους απασχόλησης, ο αριθμός των μισθωτών αντιστοιχούσε σε 1,4 εκατομμύρια.

Κατά το έτος 2017 δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα συνολικά 719.492 επιχειρήσεις στους τομείς της βιομηχανίας, των κατασκευών, του εμπορίου και των υπηρεσιών. Οι κλάδοι με το μεγαλύτερο πλήθος επιχειρήσεων ήταν το χονδρικό και λιανικό εμπόριο με 231.909 επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν το 32,2%, ο κλάδος των επαγγελματικών, επιστημονικών και τεχνικών υπηρεσιών με 137.267 επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν το 19,1% και ακολουθούν οι υπηρεσίες παροχής καταλύματος και εστίασης με 110.831 επιχειρήσεις και ποσοστό 15,4%.

Αναφορικά με την οικονομική δραστηριότητα, ο τομέας που παρουσίασε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στον κύκλο εργασιών είναι τα ορυχεία και τα λατομεία με μεταβολή 38,5% και στην αξία παραγωγής είναι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου κ.λπ. με μεταβολή 40,5% αντίστοιχα, ενώ εκείνος που παρουσίασε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση τόσο στον κύκλο εργασιών όσο και στην αξία παραγωγής είναι η επισκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών και ειδών ατομικής ή οικιακής χρήσης, με μεταβολή 11,0% και 16,0% αντίστοιχα.

Από άποψη απασχόλησης, τα ορυχεία/λατομεία παρουσίασαν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση με μεταβολή 16,5% την μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση σημείωσε ο χώρος της επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών και ειδών ατομικής ή οικιακής χρήσης με μεταβολή 40,7%.

Τέλος από μισθολογικής πλευράς, οι εργαζόμενοι σε ορυχεία/λατομεία έλαβαν την μεγαλύτερη θετική μεταβολή, σε ποσοστό 19,9% ενώ εκείνοι στο χώρο των ηλεκτρικών υπολογιστών και των ειδών οικιακής/ατομικής χρήσης είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται στο μισό.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr