NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Facebook: Επιβεβαιώνει τη διαρροή των τηλεφώνων 419 εκατ. χρηστών

Facebook: Επιβεβαιώνει τη διαρροή των τηλεφώνων 419 εκατ. χρηστών

Εκατοντάδες εκατομμύρια αριθμοί προσωπικών τηλεφώνων διέρρευσαν από το Facebook, σε μια ανοικτή διαδικτυακή βάση δεδομένων, όπως επιβεβαίωσε η υπηρεσία την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τεχνολογικού περιεχομένου TechCrunch, οι ταυτότητες των χρηστών ήταν αποθηκευμένοι μαζί με τους προσωπικούς τους αριθμούς σε server ο οποίος δεν ήταν προστατευμένος με ειδικό password. Η βάση δεδομένων διέθετε προσωπικά δεδομένα 133 εκατομμυρίων χρηστών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, 18 εκατομμύρια από τη Μεγάλη Βρετανία και 50 εκατομμυρίων από το Βιετνάμ μεταξύ άλλων.

Το Facebook επιβεβαίωσε το εν λόγω ρεπορτάζ όπως επίσης και την έναρξη έρευνας σχετικά με το πότε και από ποιον δημιουργήθηκε η βάση δεδομένων. Κατά πάσα πιθανότητα, η λίστα συνιστά αποτέλεσμα ενός online εργαλείου που διεγράφη τον Απρίλιο του 2018 ύστερα από το σκάνδαλο της Cambridge Analytica.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν το Facebook θα ενημερώσει τους χρήστες για τα προσωπικά τους δεδομένα τα οποία διέρρευσαν, καθώς και για την πιθανότητα αποζημίωσης, η εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας δεν έδωσε σαφή απάντηση, δηλώνοντας μόνο πως η έρευνα θα συνεχιστεί.

Με πληροφορίες από Guardian

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr