NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Ο ΣΦΕΕ χαιρετίζει τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Ο ΣΦΕΕ χαιρετίζει τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, με ανακοίνωση του, τάσσεται υπέρ των δηλώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, ο ΣΦΕΕ «χαιρετίζει την απόφαση να δοθούν κίνητρα στη φαρμακοβιομηχανία εκ μέρους της Πολιτείας με την αρωγή της οποίας θα διευκολυνθούν οι επενδύσεις και θα ενισχυθεί η ανάπτυξη των ελληνικών φαρμακευτικών επιχειρήσεων».

Εν συνεχεία, η ανακοίνωση υπογραμμίζει «ότι η παραπάνω βοήθεια που ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ συνιστά μια ελάχιστη διευκόλυνση μπροστά στις συνεχώς αυξανόμενες υποχρεωτικές επιστροφές τις οποίες μας επιβάλλει η Πολιτεία τα τελευταία 8 χρόνια, και οι οποίες άγγιξαν το 1,5 δις για το 2018 και θα πλησιάσουν το 1,7 δις για το 2019. Η αύξηση των επιστροφών, που ξεπερνά τα € 250 εκατ. από χρόνο σε χρόνο, καταδεικνύει ότι η φαρμακευτική δαπάνη δεν επαρκεί». Παράλληλα τονίζει πως «ο συμψηφισμός των ποσών που θα επενδύονται σε έρευνα και ανάπτυξη με το clawback ήταν ένα από τα ζητούμενα μας και αποτελεί ένα σημαντικό μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν επαρκεί. Την ώρα που πανευρωπαϊκά επενδύονται €35 δις σε Έρευνα και Ανάπτυξη, η Ελλάδα δυστυχώς είναι ουραγός, απορροφώντας μόνο ένα πολύ μικρό ποσό (€42 εκατ. για το 2018). Ευελπιστούμε ότι η Κυβέρνηση θα υιοθετήσει και άλλα τέτοια μέτρα, ώστε να καταφέρει η Ελλάδα να προσελκύσει μεγαλύτερες επενδύσεις».

Κλείνοντας, ο ΣΦΕΕ ευελπιστεί ότι η οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη θα αποτελέσουν την αρχή μιας απόπειρας για αύξηση των αναπτυξιακών προοπτικών για τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις αλλά και για την ελληνική οικονομία στο σύνολό της. « Ελπίζουμε πως θα τεθεί το πλαίσιο σταθερότητας και προβλεψιμότητας που αναζητούμε τα τελευταία χρόνια, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των εταιρειών και τελικά η βιωσιμότητα του συστήματος υγείας. Προς την κατεύθυνση αυτή, διαχρονικά η φαρμακοβιομηχανία ζητά να μπει ένα όριο στις υποχρεωτικές επιστροφές, αλλά και να αναπροσαρμοστεί η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη, ώστε να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες τις χώρας μας.»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr