NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων
ανάγνωση

Υπό αξιολόγηση η στήριξη της ΕΕ σε βιομηχανία 4.0 και ψηφιακή καινοτομία

Υπό αξιολόγηση η στήριξη της ΕΕ σε βιομηχανία 4.0 και ψηφιακή καινοτομία

Έλεγχος με αντικείμενο την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση της Ε.Ε. για την ψηφιοποίηση της βιομηχανίας όπως και την προώθηση της ψηφιακής καινοτομίας στα 28 μέλη διενεργείται από το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ο έλεγχος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το κατά πόσον πάρεχεται αποτελεσματική στήριξη στα κράτη μέλη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και τη βοήθεια που λαμβάνουν νέες start-up αλλα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατά την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή.

«Για να διατηρήσει την ανταγωνιστική θέση της, η ΕΕ πρέπει να στηρίξει τις βιομηχανίες στην πορεία τους προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Στο πλαίσιο αυτό, η ψηφιοποίηση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας αποτελεί καίρια πρωτοβουλία, και με τον έλεγχο αυτό θέλουμε να εξετάσουμε τον βαθμό στον οποίο έχει αποδειχθεί αποτελεσματική μέχρι τώρα», δήλωσε η Iliana Ivanova, το Μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου που είναι επικεφαλής του ελέγχου. «Μέχρι το 2025 αναμένονται σημαντικές εξελίξεις προς την πραγμάτωση της βιομηχανίας 4.0. Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ΕΕ, ιδίως οι ΜΜΕ, πρέπει να είναι έτοιμες να προσαρμόσουν τις παραδοσιακές μεθόδους εργασίας τους στις νέες ψηφιακές τεχνολογίες

Στην Ε.Ε. εντοπίζονται σημαντικές αποκλίσεις αναφορικά με την ψηφιακή ανάπτυξη ανάμεσα σε διαφορετικές περιφέρειες και τομείς με ποσοστά κυμαινόμενα από το το 4% (κατασκευαστικός τομέας) μέχρι το 63% (προγραμματισμός ηλεκτρονικών υπολογιστών).

Το 2016 η Επιτροπή δρομολόγησε μια πρωτοβουλία ψηφιοποίησης της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, η οποία προωθούσε τη δημιουργία κόμβων ψηφιακής καινοτομίας. Τα «έξυπνα» αυτά κέντρα βοηθούν εταιρείες, ιδίως ΜΜΕ και νεοφυείς επιχειρήσεις, παρέχοντας την πλέον πρόσφατη τεχνογνωσία και τεχνολογία που αυτές χρειάζονται για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους. Επίσης, δημιουργούν συνδέσμους με επενδυτές στον τομέα των ψηφιακών αλλαγών, και φέρνουν σε επαφή προμηθευτές ψηφιακών καινοτομιών με δυνητικούς χρήστες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr