NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Google αλλάζει στρατηγική και δίνει προτεραιότητα στην πρωτογενή δημοσιογραφία

Η Google αλλάζει στρατηγική και δίνει προτεραιότητα στην πρωτογενή δημοσιογραφία

Σε δήλωσή της η Google εξέφρασε την πρόθεση της να λάβει μέτρα για να διαβεβαιώσει πως η πρωτογενής δημοσιογραφία θα λαμβάνει προτεραιότητα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Πιο αναλυτικά, άρθρα που ξεκινούν μεγάλο κύκλο ειδήσεων θα πρέπει να έχουν εξέχουσα θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης για περισσότερο χρονικό διάστημα, αντί να χάνονται κάτω από πιο πρόσφατες ειδήσεις που επί της ουσίας συνιστούν περίληψη της αρχικής είδησης.

«Ενώ συνήθως παρουσιάζουμε την τελευταία και πιο περιεκτική μορφή της είδησης, κάναμε αλλαγές διεθνώς στα προϊόντα μας για να υπογραμμίσουμε τα άρθρα που αναγνωρίζουμε ως ουσιώδες πρωτογενές ρεπορτάζ.» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του τμήματος ειδήσεων της Google, Richard Gingras.

Η εταιρεία σκοπεύει να πετύχει το στόχο της μέσω του δικτύου Quality Raters, ενός παγκόσμιου δικτύου με περισσότερα από 10,000 άτομα που δίνουν feedback για τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google, το οποίο με τη σειρά του χρησιμοποιείται για τη βελτίωση του αλγορίθμου αναζήτησης.

Η απόφαση της εταιρείας αποτελεί κομμάτι μιας ευρύτερης προσπάθειας για την είσοδο της Google στη βιομηχανία των ειδήσεων μετά την «Πρωτοβουλία για τις Ειδήσεις» ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων (270 εκατομμύρια ευρώ).

Με πληροφορίες από TechCrunch

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr