NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Επιστολή - παρέμβαση του προέδρου ΤΕΕ για τα προβλήματα του «εξοικονομώ»

Επιστολή - παρέμβαση του προέδρου ΤΕΕ για τα προβλήματα του «εξοικονομώ»

Επιστολή για τον Β' κύκλο του προγράμματος «εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη έστειλε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, εκφράζοντας την αγωνία χιλιάδων μηχανικών ανά την Ελλάδα και το ενδιαφέρον των πολιτών, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Στην επιστολή του ο Πρόεδρος του ΤΕΕ προχωρά σε προτάσεις άμεσης επίλυσης των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί εκ νέου με την έναρξη του Β κύκλου προγράμματος «εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» και τη λειτουργία της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ζητώντας παράλληλα και την προώθηση της διαδικασίας για να υπάρξουν επιπλέον πόροι.

Συγκεκριμένα ο κ. Στασινός επεσήμανε τα πολλαπλά προβλήματα πρόσβασης στο σύστημα τα οποία επιφέρουν αφόρητη πίεση μεταξύ επαγγελματιών, και ιδιοκτητών ακινήτων με τους μηχανικούς να έχουν επωμιστεί τεράστιο φόρτο εργασίας και μεγάλες ευθύνες απέναντι στους πελάτες τους, οι οποίες είναι εξαιρετικά δυσανάλογες με την εξαιρετικά χαμηλή αμοιβή που προβλέπεται να επιχορηγεί το πρόγραμμα.

Παράλληλα, υπογραμμίζει πως βασική αιτία των προβλημάτων είναι η επιλογή την ένταξης στο πρόγραμμα με σειρά προτεραιότητας και μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πόρων. Μάλιστα τονίζει πως παρά τις βελτιώσεις το σύστημα που υποστηρίζει το πρόγραμμα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον μεγάλο φόρτο.

Ως προς την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων το ΤΕΕ, μέσω του προέδρου του, συνιστά την παροχή νέας ημερομηνίας υποβολής - έναρξης υποδοχής αιτήσεων με διάκριση των ημερομηνιών για την εκάστοτε Περιφέρεια. Ως εναλλακτική προτείνεται η τροποποίηση του οδηγού του προγράμματος και των σχετικών αποφάσεων από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα. Επιπλέον αναγκαία κρίνεται από το ΤΕΕ η διαφάνεια στη λειτουργία της πλατφόρμας με ποσοτική/στατιστική ανάλυση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί, και κατά συνέπεια των χρημάτων που έχουν δεσμευτεί ανά περιφέρεια, σε πραγματικό χρόνο. Τέλος ο κ. Στασινός συνιστά τη θέσπιση ενός αξιόπιστου μηχανισμού υποστήριξης των μηχανικών και των πολιτών, με τη λειτουργία του helpdesk, ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά, που να μπορεί να υποδεχθεί το φόρτο εργασίας και τις σχετικές ερωτήσεις με αρτιότητα και αξιοπιστία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr