NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας: Χρηματοδοτεί τρεις κορυφαίους Έλληνες ερευνητές

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας: Χρηματοδοτεί τρεις κορυφαίους Έλληνες ερευνητές
17_09_2019 | 16:11
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Τρεις Έλληνες περιλαμβάνονται στους 408 νέους ερευνητές οι οποίοι επιλέχθηκαν για να λάβουν Επιχορήγηση Εκκίνησης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (European Research Council, ERC).

Οι επιχορηγήσεις για το τρέχον έτος φθάνουν τα 621 εκατ. ευρώ και καλύπτονται από το πρόγραμμα της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία «Ορίζοντας 2020». Υπολογίζεται ότι με αυτόν τον κύκλο επιχορηγήσεων δημιουργούνται 2.500 θέσεις εργασίας για μεταδιδακτορικούς ερευνητές, υποψήφιους διδάκτορες και επιστημονικό προσωπικό.

Οι Επιχορηγήσεις Εκκίνησης (Starting Grants) βοηθούν νέους δημιουργικούς και άριστους επιστήμονες να συγκροτήσουν ερευνητικές ομάδες για να υλοποιήσουν τα έργα τους. Τις συγκεκριμένες επιχορηγήσεις μπορούν να διεκδικήσουν νέοι ερευνητές ανεξαρτήτως εθνικότητας, με εμπειρία από δύο έως επτά χρόνια από την ολοκλήρωση του διδακτορικού τους και εξαιρετική επιστημονική πορεία.

Οι Έλληνες ερευνητές που διακρίθηκαν και εξασφάλισαν τη σημαντική Επιχορήγηση Εκκίνησης του ERC είναι οι:

  • Γιάννης Σπυρόπουλος, για το ερευνητικό έργο JANET (Janissaries in Ottoman Port-Cities: Muslim Financial and Political Networks in the Early Modern Mediterranean) που εστιάζει στη μελέτη των Γενίτσαρων στα οθωμανικά λιμάνια και στα μουσουλμανικά χρηματοοικονομικά και πολιτικά δίκτυα στη Μεσόγειο κατά την πρώιμη σύγχρονη εποχή.
  • Δάφνη Πεφάνη, για το ερευνητικό έργο NUCDDR (Nucleolar Responses to DNA Damage: rDNA, an emerging hub of genome instability) που αφορά τους μηχανισμούς απόκρισης και επιδιόρθωσης βλαβών του DNA.
  • Αντώνης Παπαβασιλείου, για το ερευνητικό έργο ICEBERG (Scalable Optimization of Power Systems with Flexible Demand and Renewable Supply), που αφορά έρευνα πάνω στη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ομάδα του ΕΚΤ υποστήριξε τους δύο από τους τρεις, κατά το στάδιο της προετοιμασίας τους για την προφορική συνέντευξη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr