NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Apple: «Εκτός πραγματικότητας και λογικής η καταβολή 13 δις. ευρώ προς την Ιρλανδία»

Apple: «Εκτός πραγματικότητας και λογικής η καταβολή 13 δις. ευρώ προς την Ιρλανδία»

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός Apple δήλωσε πως η εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πληρωμή καθυστερημένων φόρων ύψους 13 δις ευρώ προς το ιρλανδικό κράτος είναι «εκτός πραγματικότητας και κοινής λογικής». Η δήλωση αυτή συνιστά ακόμη μία απόδειξη της μακράς σύγκρουσης που μαίνεται ανάμεσα στην Ε.Ε και τους μεγάλους πολυεθνικούς επιχειρηματικούς ομίλους.

Η εταιρεία πίσω από το iPhone αποφάσισε την άσκηση έφεσης προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2016. Συγκεκριμένα, η Apple υποστηρίζει πως η απόφαση της Κομισιόν συνιστά προσπάθεια για αλλαγή του παγκόσμιου φορολογικού συστήματος με αποτέλεσμα να δημιουργείται ανασφαλές νομικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις.

Κατά της απόφασης έχει ταχθεί και η ίδια η Ιρλανδία, η οικονομία της οποίας έχει ενισχυθεί από επενδύσεις προερχόμενες από πολυεθνικούς ομίλους. Από την άλλη μεριά, εκπρόσωποι της Ε.Ε. υποστηρίζουν πως η Apple επωφελήθηκε από παράνομη κρατική βοήθεια μέσω έκτακτων φορολογικών ελαφρύνσεων κατόπιν αποφάσεων από δύο ιρλανδικά δικαστήρια.

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr