NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Huawei: Χωρίς εφαρμογές της Google η νέα σειρά 5G μοντέλων

Huawei: Χωρίς εφαρμογές της Google η νέα σειρά 5G μοντέλων

Το νέο βασικό smartphone μοντέλο ανακοίνωσε η Huawei την Πέμπτη. Μάλιστα το Mate 30 δε θα περιλαμβάνει προεγκατεστημένες εφαρμογές της Google μετά το «μπλόκο» Trump προς τους κινεζικούς τεχνολογικούς κολοσσούς Huawei και ZTE.

Η νέα σειρά Mate 30 τα αποκαλυπτήρια της οποίας έγιναν σε εκδήλωση στο Μόναχο, θα χρησιμοποιεί λειτουργικό σύστημα ανοικτού κώδικα με βάση το Android και όχι το ίδιο το λογισμικό. Η κινεζική εταιρεία δε κατάφερε να αποκτήσει τα δικαιώματα χρήσης της τελευταίας έκδοσης του Android εξαιτίας των περιορισμών που επέβαλαν οι ΗΠΑ στην Huawei.

Ως εκ τούτου, τα καινούρια smartphone δεν θα έχουν εγκατεστημένες γνωστές εφαρμογές όπως το Gmail, το YouTube, το Google Maps και το Play Store. Αντ' αυτού η Huawei λανσάρει το δικό της interface με βάση το Android, με το όνομα EMUI10 καθώς και το δικό της app store το οποίο όμως θα επιτρέπει την εγκατάσταση εφαρμοργών όπως το Facebook, το Instagram και το WhatsApp.

Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, η έλλειψη λογισμικού Google θα θέσει τη Huawei σε μειονεκτική θέση έναντι ανταγωνιστών όπως η Samsung και η Apple.

Η σειρά Mate 30 είναι η πρώτη αποκλειστική σειρά smartphone της Huawei μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει τα μοντέλα Mate 30 (6.62 ιντσών) και Μate 30 Pro (6.53 ιντσών) διαθέσιμα σε δίκτυο 4G και 5G. Τα δύο μοντέλα έχουν τιμή εκκίνησης τα 799 και τα 1099 ευρώ αντίστοιχα.

Οι συσκευές θα είναι διαθέσιμες στην ευρωπαϊκή αγορά τον επόμενο μήνα.

Με πληροφορίες από CNBC

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr