NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων
ανάγνωση

Οκτώ νέοι επιχειρηματίες μιλούν για το PRAKSIS BCC - Αιτήσεις συμμετοχής

Οκτώ νέοι επιχειρηματίες μιλούν για το PRAKSIS BCC - Αιτήσεις συμμετοχής

Για μερικά 24ωρα θα είναι ακόμη ανοικτές οι δηλώσεις συμμετοχής στο PRAKSIS Business Coaching Center (BCC), το 4μηνο πρόγραμμα στήριξης επιχειρηματικότητας που υλοποιεί η ανθρωπιστική οργάνωση PRAKSIS με αποκλειστική χρηματοδότηση από το Citi Foundation και το οποίο δέχεται αιτήσεις μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.

Για το PRAKSIS BCC μιλούν παρακάτω οι ίδιοι οι επιχειρηματίες που συμμετείχαν σε αυτό, οι οποίοι καταθέτουν την εμπειρία που αποκόμισαν.

  1. «Όταν ξεκίνησα, είχα μία ιδέα σε ένα παλιό τετράδιο, αλλά δεν είχα ιδέα πώς να προχωρήσω. Με τη βοήθεια του PRAKSIS BCC πήρα την απαιτούμενη γνώση και ώθηση από κορυφαίους εισηγητές και συμβούλους» αναφέρει ο Χρήστος Λουκάκης, πωλητής λαϊκών αγορών, ο οποίος ανέπτυξε την πλατφόρμα Laigo.
  2. “Η εμπειρία μου στο PRAKSIS BCC ήταν από τα πιο ουσιαστικά πράγματα που έχω κάνει σε επίπεδο εκπαίδευσης. Για κάθε "γιατί" και κάθε "πώς" υπήρχε ο κατάλληλος άνθρωπος να με καθοδηγήσει. Με ανοιχτό μυαλό και πολύ όρεξη για δουλειά σε 4 μήνες κατάφερα να κάνω την επιχειρηματική μου ιδέα πράξη!” αναφέρει η Ολυμπία Καραλή, ιδρύτρια του WhyMath
  3. «Μας προσέφεραν τη γνώση που χρειαζόμαστε, για να αναπτύξουμε την στρατηγική μας στο digital marketing. Προσεγγίσαμε και αναλύσαμε με απόλυτη στόχευση τις ανάγκες μας, τα δυνατά και αδύνατα σημεία μας, μαθαίνοντας να χρησιμοποιούμε τα διαθέσιμα εργαλεία» Νίκος Μπουτσίνης, Ιδρυτής του Santorini Walking Tours.
  4. «Έχοντας ανοίξει λίγο καιρό πριν την εταιρεία μας, έχοντας κάνει κάποια βήματα σε σχέση με το στήσιμο της, προσωπικά χρειαζόμουν να ξέρω πόσο δυνατή ή όχι είναι η ιδέα μας και αυτό να το ξέρω από ανθρώπους επαγγελματίες. Ήθελα να εκθέσω την άγνοια μου και τους προβληματισμούς μου για ορισμένα θέματα, να ακούσω προτάσεις και καινούργιες ιδέες, να λάβω υποστήριξη για να προχωρήσω στα επόμενα βήματα που θα μας επιτρέψουν να υλοποιήσουμε το όραμα μας σαν επιχείρηση. Το PRAKSIS BCC είναι ένα μέρος όπου η επιχειρηματική σου ιδέα αντιμετωπίζεται θετικά, αναλύεται, μπαίνει στο μικροσκόπιο. Συζητάς προκλήσεις, προβλήματα, νιώθεις ότι κάποιοι μελετούν τα επιμέρους ζητήματα και στα επισημαίνουν χωρίς να σε αμφισβητούν και σε βοηθούν να τοποθετήσεις την ιδέα σου σε ρεαλιστικά επίπεδα και να την κάνεις βιώσιμη.» αναφέρει η Χρυσέλλα Λαγαρία, αντιπρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ. Blacklight.
  5. “Έχοντας ολοκληρώσει δύο κύκλους στο PRAKSIS BCC, παρατηρώ μία χαοτική διαφορά στο τρόπο σκέψης μου σε προσωπικό και επιχειρηματικό επίπεδο. Η εικόνα του τι, πως και γιατί θέλω να δημιουργήσω μια επιχείρηση έχει ξεκαθαρίσει, νιώθοντας πολύ περισσότερη σιγουριά από ότι ένα χρόνο πριν» δηλώνει ο Στέλιος Δουλγερίδης, Ιδρυτής της εταιρείας κινηματογραφικών παραγωγών Vast Creative Productions
  6. «Με βοήθησε να σκεφτώ outside the box της καθημερινότητας, πήρα καλές συμβουλές για διαπραγματεύσεις, για το πως πρέπει να οργανώσω τα επόμενα βήματα μου και τέλος τα περισσότερα σεμινάρια μου έδωσαν τροφή για σκέψεις που κάποιες έχουν μπει ήδη σε εφαρμογή» τονίζει ο Αλέξανδρος Χρυσαφόπουλος, ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου Flamingo.
  7. “Αν θες να αρχίσεις, και δεν έχεις ιδέα πώς, aν έχεις αρχίσει και σου λείπουν γνώσεις, αν είσαι ήδη εντός του επιχειρηματικού στίβου και πιστεύεις στην αέναη μάθηση, γιατί έτσι βελτιώνεσαι…. Ό,τι κι αν ισχύει από αυτά, στο Praksis BCC θα βρεις έναν συνεργάτη, που θα σε βοηθήσει και θα σε καθοδηγήσει” καταλήγει και η Άντζελα Πανταζή, ιδρύτρια του Online καταστήματος delicatessen Filofron.
  8. “Παρότι παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα εξ αποστάσεως, είχαμε την δυνατότητα να πάρουμε μια καλή γεύση για το πως πρέπει να δουλέψουμε από δω και πέρα. Υπάρχουν εκεί έξω "εργαλεία" και "μάστορες" για να μας βοηθήσουν το όνειρό μας να γίνει πραγματικότητα... Αποκιμίσαμε καλύτερη κατανόηση των τμημάτων μιας επιχείρησης και πως αυτές δομούν και σχηματίζουν μελλοντικές κινήσεις προς τους στόχους που θέτεις σαν επιχειρηματίας” αναφέρει ο Άγγελος Εμμανουηλίδης, Συνιδρυτής της ΕΜΜΑ Κτηνοτροφικές Λύσεις.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr