NEWSFLASH...
Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Ασφάλιση με βάση τις δημοσιεύσεις μας στο Facebook!

Ασφάλιση με βάση τις δημοσιεύσεις μας στο Facebook!
02_11_2016 | 08:41 15_11_2016 | 11:34

Τα social media σκοπεύει να χρησιμοποιήσει βρετανική ασφαλιστική εταιρία προκειμένου να "αναλύσει" τον χαρακτήρα των οδηγών-πελάτων της και να ορίσει τιμή για την ασφάλισή τους.

Η πρωτοφανής αυτή κίνηση σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής, όπου οι εταιρίες θα χρησιμοποιούν προσωπικά δεδομένα που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο ενώ αναμένεται να ξεκινήσει κύκλος συζητήσεων σχετικά με το απόρρητο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, η Admiral Insurance θα αναλύει τα προφίλ στο Facebook των οδηγών που αγοράζουν αυτοκίνητο για πρώτη φορά ώστε να αναζητήσει τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που συνδέονται με την ασφαλή οδήγηση. Για παράδειγμα, τα άτομα που θεωρούνται ευσυνείδητα και καλά οργανωμένα, θα έχουν υψηλή βαθμολογία.

Ο ασφαλιστής θα εξετάζει τα posts και τα likes του κάθε χρήστη του Facebook, αλλά όχι τις φωτογραφίες, αναζητώντας εκείνα τα στοιχεία που θα "μαρτυρούν" τις συνήθειες του. Για παράδειγμα, παίζει ρόλο εάν ο χρήστης χρησιμοποιεί σύντομες και περιεκτικές προτάσεις για να κανονίσει έξοδο με τους φίλους του (αναφέρει καθορισμένο τόπο και χρόνο ή απλά χρησιμοποιεί τη λέξη "απόψε"), αν χρησιμοποιεί πολλά θαυμαστικά στις προτάσεις του ή αν χρησιμοποιεί συχνά τις λέξεις "πάντα" και ποτέ".

Διαβάστε περισσότερα εδώ

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr