NEWSFLASH...
Διαγωνισμοί
ανάγνωση

Geomiso: Το πρώτο λογισμικό Ισογεωμετρικής Ανάλυσης είναι γεγονός

Geomiso: Το πρώτο λογισμικό Ισογεωμετρικής Ανάλυσης είναι γεγονός
01_10_2015 | 12:27 15_11_2016 | 12:16

Ο Παναγιώτης Καρακίτσιος και ο Γιώργος Καραΐσκος σχεδίασαν το Geomiso, το πρώτο παγκοσμίως λογισμικό CAD/CAE, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σχεδιαστικό πρόγραμμα, αλλά συγχρόνως και ως λογισμικό προσομοίωσης έργων μηχανικού.

Η καινοτόμα πλατφόρμα βραβεύθηκε στον 5ο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας. Η Εθνική μέσω του Διαγωνισμού, μια δράση του προγράμματος NBG Business Seeds, στηρίζει έμπρακτα και με μεγάλη επιτυχία την επιχειρηματικότητα και τους νέους ανθρώπους τα τελευταία πέντε χρόνια. Παρέχει κατάλληλη καθοδήγηση, υποδομές, αλλά και χρηματικά έπαθλα που βοηθούν τα πρώτα βήματα των επιχειρηματιών. Ο 6ος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Τεχνολογίας «τρέχει» και όσοι ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν μια πρωτότυπη ιδέα τους ή ένα επιχειρηματικό τους σχέδιο, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 7 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 15.00.

«Κύριο κίνητρο για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό της Εθνικής ήταν το κύρος, αλλά και οι προοπτικές εξέλιξης που προσφέρει η διάκριση σε έναν τόσο σημαντικό θεσμό, καθώς επίσης η προβολή, η δικτύωση και οι δυνατότητες χρηματοδότησης. Ο διαγωνισμός κατόρθωσε να μας προσφέρει αυτό ακριβώς που επιζητούσαμε, δηλαδή να εξελίξουμε το λογισμικό μας ως προς την επιχειρηματική του διάσταση. Η πρώτη έκδοση του Geomiso έχει ολοκληρωθεί και θα διατεθεί εντός των προσεχών μηνών στη διεθνή αγορά. Θεωρούμε πολύ αισιόδοξο το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε ήδη από εταιρείες του εξωτερικού, όπως από γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, η οποία μας προσέγγισε για κοινή ερευνητική συνεργασία», δηλώνει ο κ. Καρακίτσιος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr