NEWSFLASH...
Κοινωνική Επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

Big Olive City Walks: Οι θεματικοί περίπατοι που αναδεικνύουν τη χώρα μας

Big Olive City Walks: Οι θεματικοί περίπατοι που αναδεικνύουν τη χώρα μας

O Γιάννης Ζάρας είναι ένας επιχειρηματίας που με μία ιδέα που δεν είναι μόνο καινοτόμα και πρωτοπόρα αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει την χώρα μας.

O Γιάννης Ζάρας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.  Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στο Surrey School of Management στη Μ. Βρετανία. Εργάζεται στον ευρύτερο τομέα των υπηρεσιών πολιτισμού και του τουρισμού από το 2005 με πλούσια δραστηριότητα στον χώρο των startups και του ψηφιακού marketing.

Το 2013 δημιούργησε μαζί με μια ομάδα συνεργατών την Big Olive, η οποία προωθεί τις ειδικές πτυχές μιας πόλης μέσα από την ιστορία, την αρχιτεκτονική, τη λογοτεχνία, τη γαστρονομία και την τέχνη.

Ο Γίαννης Ζάρας μίλησε στο epixeiro.gr γι΄αυτό του το εγχείρημα και μας απέδειξε ότι η Ελλάδα της κρίσης μπορεί να γεννήσεις εξαιρετικές ιδέες σε εκείνους που έχουν όρεξη για δημιουργία.

Big Olive City Walks: Οι θεματικοί περίπατοι που αναδεικνύουν τη χώρα μας

Τι είναι το Big Olive City Walks; 

Η Big Olive “ξεκλειδώνει” ειδικές πτυχές της πόλης μέσα από θεματικούς περιπάτους αστικά εργαστήρια και μεγάλης κλίμακας πολιτιστικά events. Επικεντρωνόμαστε σε θέματα ιστορίας, αρχιτεκτονικής, γαστρονομίας και τέχνης και χτίζουμε εμπειρίες πόλης τις οποίες προσφέρουμε σε ταξιδιώτες, οργανισμούς, εταιρίες. Δραστηριοποιούμαστε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και σύντομα σε άλλους προορισμούς.

Ποιος είναι ο σκοπός του Big City Olive Walks και ποιο το όραμα σας για το μέλλον; 

Σκοπός μας είναι να εμπλουτίσουμε την αφήγηση των πόλεων με σύγχρονα θέματα και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και με αυτόν τον τρόπο να επικαιροποιήσουμε το προϊόν τους με διεθνή κριτήρια. Οραματιζόμαστε πολυσυλλεκτικές πόλεις που αναγνωρίζουν και αποδέχονται την αλήθεια τους και χτίζουν πάνω σ’αυτήν.

Πως προέκυψε η ιδέα;

 Η περίοδος 2012-1013 βρήκε την τουριστική Αθήνα σε μεγάλη κρίση. Όχι μόνο οικονομική, αλλά και κρίση συνείδησης, αξιών, προτύπων. Ήταν η περίοδος που γεννήθηκαν πολλές νέες ιδέες που θα χάρασσαν αργότερα το δρόμο, τόσο για τις ομάδες πολιτών, όσο και για τις νέες ΑΘηναϊκές startups. Η Big Olive συνδύασε τις νέες αφηγήσεις που προέκυψαν από την κρίση, τις νέες ανάγκες των διεθνών ταξιδιωτών για αυθεντικές εμπειρίες και τις νέες διαθέσιμες online τεχνολογίες. Το αποτέλεσμα ήταν μία απλή υπηρεσία που θα αναδείκνυε το “νέο πρόσωπο” της πόλης.


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr