NEWSFLASH...
Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Πρώτη Κυψέλη Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Νέων Σχεδιαστών και Επιχειρηματιών Μόδας

Πρώτη Κυψέλη Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Νέων Σχεδιαστών και Επιχειρηματιών Μόδας
17_05_2016 | 11:15 15_11_2016 | 12:31

Έναρξη λειτουργίας της πρώτης Κυψέλης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης νέων Σχεδιαστών και Επιχειρηματιών Μόδας, την Παρασκευή 27 Μάϊου, ώρα 17.30 το απόγευμα, με θέμα «Οne Step Forward – Οpen the Fashion Gate and Beat the Crisis».

Η δομή έχει έδρα σε διώροφο χώρο στην οδό Τζωρτζ 10, ακριβώς δίπλα στο Υπουργείο Ανάπτυξης στην Πλατεία Κάνιγγος.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει πρόγραμμα ομιλιών από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου της Μόδας όπως Fashion Designers, Fashion Stylists, Hair Stylists, Make-up Artists, Jewelry Designers, Business Consultants, Marketers, Fabrics Suppliers, Fashion Entrepreneurs με σκοπό τη συζήτηση θεμάτων που απασχολούν τους νέους Σχεδιαστές και Επιχειρηματίες Μόδας στη σύγχρονη εποχή και πως μπορούν να «ξεκλειδώσουν» τα μυστικά για μια πετυχημένη είσοδο και επαγγελματική καριέρα εντός και εκτός ελληνικών συνόρων μέσα από την δομή του 'The Fashion Gate'. Θα εστιαστούν σε λύσεις και προτάσεις για την άμεση δραστηριοποίηση και επιχειρηματική ανάπτυξη των Νέων Επαγγελματιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Παράλληλα, νέοι ανερχόμενοι Σχεδιαστές Μόδας στο Ένδυμα και στο Μαγιώ, θα μοιραστούν μαζί με το κοινό τους προβληματισμούς τους, τις δυσκολίες για την δημιουργία της Πρώτης Συλλογής, τις επιτυχίες ή αποτυχίες της πρώτης τους προσπάθειας για την προώθηση των προϊόντων τους στην διεθνή αγορά.

Οι θεματικές ενότητες της εκδήλωσης «Οne Step Forward – Οpen the Fashion Gate and Beat the Crisis», μεταξύ άλλων θα αναφέρονται στους τρόπους δημιουργίας πετυχημένων brands και συλλογών, στις καινοτομίες που κάνουν την πραγματική διαφορά για όσους θέλουν να δραστηριοποιηθούν σε τομείς του χώρου της μόδας, στις διαδικασίες λήψης και τις πρακτικές ορθής αξιοποίησης των επιδοτήσεων (ΕΣΠΑ) και τρόπους χρηματοδότησης νέων επιχειρήσεων και στις αποτελεσματικές δράσεις προβολής και προώθησης των προϊόντων με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρονται μέσω του διαδικτύου και διεθνών εκθέσεων, συνήθως στο εξωτερικό.

Ο πρώτος Fashion Business Incubator στην Ελλάδα

Aποτελεί το μοναδικό Fashion Incubator – Cluster στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε το 2016 για να απαντήσει στην ανάγκη ύπαρξης ενός Μητροπολιτικού Κέντρου Μόδας, που θα προωθήσει την Ελληνική Μόδα και τα ταλέντα της έξω από τα σύνορα της Χώρας, δίνοντας βήμα στην καινοτομία, στις συνεργασίες, στον υγιή ανταγωνισμό και στην εξωστρέφεια.

Είναι προϊον έμπνευσης και συνεργασίας της Σχεδιάστριας Μόδας και ιδιοκτήτριας της Σχολής Μόδας “AthensFashionClub” Μαρίας Βυτινίδου, καθώς και του Ευάγγελου Δημητρακόπουλου, Κλωστοϋφαντουργού Μηχανικού με μακρόχρονη εμπειρία στην Πανεπιστημακή εκπαίδευση και την βιομηχανία.

Εργαζόμενοι και οι δύο χρόνια στον χώρο της Μόδας, ο καθένας στο δικό του πεδίο δράσης, διέκριναν τη δυναμική της στην Αθήνα, την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνειδητοποιώντας τη συμαντικότητα της δημιουργίας ενδύματος στην τοπική οικονομία, οραματίστηκαν τη μόδα ως κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, πολιτιστικής ανάπτυξης και ανάπτυξης του εμπορίου και του τουρισμού.

Η ανάδειξη των νέων ταλαντούχων Σχεδιαστών Μόδας και η προώθηση της Ελληνικής Μόδας στο εξωτερικό έρχεται μέσα από την ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας, τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και την παροχή υποδομών που υποστηρίζουν τον νέο επαγγελματία στα πρώτα του βήματα κατά την έναρξη της επιχείρησής του.

Η δομή της «Κυψέλης» Μόδας “The Fashion Gate” παρέχει φιλοξενία για τον νέο Επιχειρηματία Μόδας και τα προϊόντα του σε φυσικό χώρο, Επιχειρηματική ανάπτυξη μέσα από ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και Προώθηση των συλλογών του σε buyers εντός και εκτός ορίων Ελλάδος. Αφορά όλους όσους ασχολούνται με το ένδυμα, το αξεσουάρ, το υπόδημα και με προϊόντα μόδας γενικότερα.

Η Κυψέλη Νέων Σχεδιαστών Μόδας ξεκινά τη λειτουργία της και υποδέχεται τους πρώτους Σχεδιαστές στη δομή της από την 1 Μαΐου 2016 κατόπιν συμπλήρωσης αίτησης και συνέντευξης.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να προχωρήσει σε διαδραστικό διάλογο με τους ομιλητές – experts και να πάρει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα.

Οι θέσεις για το κοινό θα είναι περιορισμένες.

Οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 2130414061, 6944956088, 6974800599

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 5 μ.μ., την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 και θα πραγματοποιηθεί Τζωρτζ 10, Πλατεία Κάνιγγος, 1ος όροφος.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα ομιλιών και τους ομιλητές μπορείτε να βρείτε εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr