NEWSFLASH...
neoecommerce
ανάγνωση

Η Zalando ανοίγει ένα νέο κέντρο logistics στην Ιταλία

Η Zalando ανοίγει ένα νέο κέντρο logistics στην Ιταλία

H Zalando γνωστοποίησε πρόσφατα ότι τον Ιανουάριο του 2016 θα λειτουργήσει το πρώτο της κέντρο logistics εκτός Γερμανίας. Το νέο κέντρο της logistics, συνολικής εκτάσεως 20.000 τ.μ. βρίσκεται στην κωμόπολη Στραντέλα (Stradella) της επαρχίας Παβία, στην Βόρεια Ιταλία, και θα λειτουργεί υπό την επίβλεψη του συνεργάτη της Fiege.

Μέσω της παραπάνω στρατηγικής κίνησης, η Zalando θα διεκπεραιώνει άμεσα όλες τις αποστολές των παραγγελιών προς τους Ιταλούς πελάτες της. Η λειτουργία του παραπάνω πιλοτικού έργου αποτελεί και τον προάγγελο του στησίματος ενός ευρωπαϊκού δικτύου logistics. Σημειώνω ότι η πανευρωπαϊκή διανομή των προϊόντων της γίνεται κεντρικά από τη Γερμανία, στην οποία και λειτουργεί 3 ιδιόκτητους αποθηκευτικούς χώρους συνολικής εκτάσεως περί τα 250.000 τ.μ., ενώ σύντομα θα λειτουργήσει και τέταρτο κέντρο logistics, συνολικής εκτάσεως 130.000 τ.μ. (βλέπε αρχείο PDF).

Η ορθολογική οργάνωση της εφοδιαστικής αλυσίδας και το στοίχημα που γεννά για το πώς ο πελάτης θα λάβει το παραγγελθέν προϊόν σε άριστη κατάσταση «εδώ και τώρα» είναι ένας από τους πιο σημαντικούς στρατηγικούς παράγοντες επιτυχίας του (διασυνοριακού ή μη) ηλεκτρονικού εμπορίου. Συνακόλουθα, η παράμετρος αυτή αποτελεί την κυριότερη αρμοδιότητα στην οποία θα πρέπει να εστιάσουν οι διαδικτυακοί έμποροι.

Πρόσφατα η Zalando αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις των πωλήσεων της για το έτος 2015 στα 3 δισ. ευρώ (Zalando: Τα 3 δισ. ευρώ θα αγγίξουν φέτος οι πωλήσεις της).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr