NEWSFLASH...
neoecommerce
ανάγνωση

Wayfair: Αύξηση καθαρών εσόδων κατά 70,6% στα 2,25 δισ. δολάρια – περαιτέρω επενδύσεις και στην Ευρώπη

Wayfair: Αύξηση καθαρών εσόδων κατά 70,6% στα 2,25 δισ. δολάρια – περαιτέρω επενδύσεις και στην Ευρώπη

Η Wayfair, ο μεγαλύτερος διαδικτυακός έμπορας επίπλων και οικιακών ειδών στις Η.Π.Α. ανακοίνωσε πρόσφατα τα οικονομικά αποτελέσματα για το έτος 2015. Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω στοιχεία, τα καθαρά έσοδα της Wayfair ανήλθαν στα 2,25 δισ. δολάρια, εμφανίζοντας αύξηση 70,6% σε σχέση με το 2014.

Wayfair-Revenue-2002_2015

Το προσαρμοσμένο EBITDA διαμορφώθηκε σε ζημιές ύψους 15,9 εκατ. δολάρια έναντι ζημιών 62,5 εκατ. δολαρίων το 2014, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε ζημίες 77,4 εκατ. δολάρια έναντι ζημιών 148,1 εκατ. δολάρια το 2014, παρουσιάζοντας μείωση 47,73%.

Η Wayfair λειτουργεί πέντε επώνυμες μάρκες τη Wayfair.com, την Allmodern.com, την dwellstudio.com, την Βirchlane.com και τo Shopping Club με την επωνυμία Jossandmain.com. Αυτή απαριθμεί 5,4 εκατ. ενεργά μέλη, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τα 50.000 – 250.000 δολάρια.

Wayfair-Brands

Ήδη από πέρυσι η Wayfair είχε παρουσιάσει τη στρατηγική της για την κατάκτηση της αγοράς επίπλου. Στα πλαίσια αυτής μάλιστα, αρχίζει και εμπλουτίζει το ηλεκτρονικό κατάστημά της με ιδιωτικές ετικέτες.

Wayfair-Private-Labels

Βέβαια, οι στρατηγικές επενδύσεις στην τεχνολογική ανάπτυξη της πλατφόρμας, στα logistics και την πολυκαναλική επικοινωνία αποτελούν τους μοχλούς ανάπτυξης αυτής.

Wayfair-Investment-Engineer

Wayfair-Investment-Logistic

Wayfair-Networks-Effects

Πέρα των παραπάνω, η Wayfair θα ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στην Ευρωπαϊκή αγορά (οι πωλήσεις της σε αυτήν αντιπροσωπεύουν μονάχα το 5% των συνολικών πωλήσεων της), ιδίως στις αγορές της Μ. Βρετανίας και της Γερμανίας (Ποιες ευρωπαϊκές αγορές Ηλεκτρονικού Εμπορίου αξίζουν πραγματικά). Μάλιστα, η Wayfair απασχολεί ήδη 450 άτομα προσωπικό στην Ευρώπη.

Wayfair Positioning

Σε μια εξαιρετικά κατακερματισμένη αγορά όπως αυτή του επίπλου, όπου το μερίδιο της (μεγάλης) ΙKEA στην ευρωπαϊκή αγορά εκτιμάται μονάχα σε 7%, αυτή συνεχίζει να ψάχνει τον μάστορά της (e-πιπλα: Η δυναμική μιας αγοράς που θέλει τον μάστορά της).

Την πλήρη παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Wayfair μπορείτε να δείτε εδώ (αρχείο PDF).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr