NEWSFLASH...
neoecommerce
ανάγνωση

Στη Σουηδία άνοιξε το πρώτο ψιλικατζίδικο, χωρίς προσωπικό!

Στη Σουηδία άνοιξε το πρώτο ψιλικατζίδικο, χωρίς προσωπικό!

Ένας τεχνικός Η/Υ άνοιξε πρόσφατα στη νότια Σουηδία, ένα πλήρες αυτοματοποιημένο ψιλικατζίδικο, το οποίο λειτουργεί όλο το 24ωρο – 365 μέρες τον χρόνο, χωρίς προσωπικό. Απλώς το μόνο που χρειάζεται ένας πελάτης, για να πραγματοποιήσει τις αγορές του είναι ένα κινητό.

Ειδικότερα, οι πελάτες λαμβάνουν πρόσβαση στο κατάστημα εφόσον έχουν πραγματοποιήσει την εγγραφή τους στην υπηρεσία, ενώ σε αυτό εισέρχονται μέσω μιας κινητής εφαρμογής. Στη συνέχεια αυτοί σκανάρουν με το κινητό τους τις αγορές τους ενώ η μηνιαία απόδειξη των αγορών τους αποστέλλεται στην οικία τους ή χρεώνεται αντίστοιχα ο τραπεζικός λογαριασμός τους.

Στο συγκεκριμένο ψιλικατζίδικο, όπου προς το παρόν τουλάχιστον, το γέμισμα των ραφιών πραγματοποιείται από τον ιδιοκτήτη και όχι από τη νέα γενιά ρομπότ, οι καταναλωτές μπορούν τα βρουν τα απαραίτητα μικροπράγματα για την καθημερινή ζωή όπως γαλακτοκομικά, ψωμί, ζάχαρη, κονσέρβες, αναψυκτικά και πάνες. Βέβαια για λόγους ασφαλείας αλλά και για νομικούς λόγους, σε αυτό δε διατίθενται τσιγάρα, φάρμακα και αλκοολούχα ποτά.

Όπως είχα αναφέρει στο παρελθόν, το παραδοσιακό λιανεμπόριο βρίσκεται σε φάση αναδιαμόρφωσης, ενώ το κινητό τηλέφωνο θα αποτελεί στο μέλλον το πιο σημαντικό κανάλι επικοινωνίας με τους πελάτες καθώς αυτό θα χρησιμοποιείται ως έξυπνος «ψηφιακός» πωλητής (δείτε τις πέντε μελλοντικές τάσεις του λιανεμπορίου).

Εκτός των παραπάνω, η επανάσταση στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο θα μεταβάλλει το προφίλ των εργαζομένων στο λιανεμπόριο. Σε αυτή τη νέα αγορά του μέλλοντος, το επάγγελμα του ταμία θα εξαλειφθεί, μια για πάντα!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr