NEWSFLASH...
neoecommerce
ανάγνωση

ΙΚΕΑ: Οι επενδύσεις στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο απέδωσαν

ΙΚΕΑ: Οι επενδύσεις στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο απέδωσαν

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου IKEA Peter Agnefjall στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι επενδύσεις στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο απέδωσαν.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 7,1% στα 34,2 δισεκ. ευρώ για την ετήσια χρήση έως τον Αύγουστο, έναντι 31,9 δισ. ευρώ την προηγούμενη χρήση (IKEA: Οι διαδικτυακές πωλήσεις της στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 30,6% στα 189,6 εκατ. ευρώ). Ιδιαίτερα ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι οι διαδικτυακές πωλήσεις της παρουσίασαν άνοδο κατά 30% στα 1,4 δισ. ευρώ.

Τα έσοδα της IKEA Γερμανίας, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά της IKEA ανήλθαν στα 4,75 δισ. ευρώ. Τα παραπάνω έσοδα αντιπροσωπεύουν το 13,88% των παγκόσμιων συνολικών πωλήσεων της IKEA.

Βέβαια, η ίδια δέχθηκε πρόσφατα σφοδρή κριτική από τους καταναλωτές και τον γερμανικό τύπο για την απόφασή της να αναπροσαρμόσει το δικαίωμα υπαναχώρησης εφ’ όρου ζωής στη Γερμανία (IKEA: Δικαίωμα υπαναχώρησης εφ’ όρου ζωής στη Γερμανία!). Αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, οι πελάτες θα έχουν «μονάχα» 365 ημέρες για να επιστρέψουν ένα προϊόν χωρίς καμία εξήγηση και να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

Στον αντίποδα, τα καθαρά έσοδα της Wayfair, του μεγαλύτερου διαδικτυακού εμπόρου επίπλων και οικιακών ειδών στις Η.Π.Α. ανήλθαν στα 2,25 δισ. δολάρια (Wayfair: Αύξηση καθαρών εσόδων κατά 70,6% στα 2,25 δισ. δολάρια – περαιτέρω επενδύσεις και στην Ευρώπη).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr