NEWSFLASH...
neoecommerce
ανάγνωση

Οι 4 εταιρείες δισεκατομμυρίων του eFashion στην Ευρώπη

Οι 4 εταιρείες δισεκατομμυρίων του eFashion στην Ευρώπη

Σε κανέναν κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου δεν αλλάζουν τόσο γρήγορα οι συνθήκες αγοράς και οι συσχετισμοί δυνάμεων, όπως συμβαίνει στην αγορά μόδας. Ειδικότερα, τέσσερις επιχειρήσεις στην Ευρώπη έχουν σπάσει το φράγμα του 1 δισ. ευρώ σε πωλήσεις, ενώ έχουν θέσει ως επόμενο τους στόχο τζίρο της τάξεως των πέντε αλλά και των δέκα δισ. ευρώ!

Η ASOS, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις τέσσερις κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο του eFashion, ηγείτο μέχρι πρόσφατα στη λίστα των ισχυρότερων διαδικτυακών παικτών για να παραδώσει τα ηνία αρχικά στη Vente-Privee και στη συνέχεια να την ξεπεράσουν τόσο η Zalando και μετέπειτα η Yoox με την Net-a-Porter.

top-player-efashion-europe-2014-2016

Η Zalando αποτελεί το κορυφαίο, βάσει τζίρου, διαδικτυακό κατάστημα eFashion στην Ευρώπη με τις πωλήσεις να κυμαίνονται στα 2,96 δισ. ευρώ (Zalando: Αύξηση των καθαρών εσόδων κατά 33,6% στα 2,96 δισ. ευρώ) για το έτος 2015. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Vente-Privee η οποία πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 2 δισ. ευρώ και με τις πρόσφατες εξαγορές οδεύει και αυτή ολοταχώς για τζίρο 3 δισ. ευρώ (Τη Privalia και την eboutic.ch απέκτησε η Vente-Privee – Οδεύει ολοταχώς για τζίρο 3 δισ. ευρώ!). Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο όμιλος πολυτελούς ρουχισμού «Yoox Net-A-Porter Group» (YNAP) με πωλήσεις αξίας 1,7 δισ. ευρώ (Yoox Net-A-Porter Group: Αύξηση πωλήσεων κατά 31% στα 1,7 δισ. ευρώ), ακολουθούμενη από την ASOS με πωλήσεις που ανήλθαν στα 1,150 δισ. αγγλικές λίρες (ASOS: Αυξημένες πωλήσεις 18% για την οικονομική χρήση 2014/2015 στα 1,57 δισ. ευρώ).

Δεδομένης της δυναμικής που παρουσιάζει η αγορά μόδας και σε συνδυασμό με το πλήθος των δυνητικών επιχειρηματικών μοντέλων του ηλεκτρονικού αλλά και του κινητού επιχειρείν, οι μελλοντικές εξελίξεις στην αγορά της μόδας θα μας συναρπάσουν.

Όσοι ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις της παραπάνω αγοράς μπορούν να επισκεφτούν αύριο το Digital Fashion Forum στην Αθήνα. Στο παραπάνω εξειδικευμένο συνέδριο θα συμμετάσχει και ο Πρόεδρος της ASOS, Brian McBride.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr