NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα στην Καλαμαριά

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα στην Καλαμαριά
19_11_2016 | 12:05
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Κοινωνικές επιχειρήσεις: Μία επίκαιρη μορφή Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Διέξοδος για την επανεκκίνηση της Τοπικής Επιχειρηματικότητας;

Εκδήλωση με θέμα “Κοινωνικές επιχειρήσεις:  Μία επίκαιρη μορφή Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Διέξοδος για την επανεκκίνηση της Τοπικής Επιχειρηματικότητας;” διοργανώνει  το Κέντρο Επιχειρηματικότητας ''Επιχειρείν'' της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμαριάς (Κ.Ε.Δ.ΚΑ).

Η ημερίδα πραγματοποιείται τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου από τις 5.30 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ, στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Καλαμαριάς (Κ.Καραμανλή & Μακεδονίας)  σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) Κεντρικής Μακεδονίας. 

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας και διαχωρίζεται σε τρείς θεματικές ενότητες. Η πρώτη ενότητα  θα ασχοληθεί με το θεσμικό πλαίσιο των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, πως αυτές λειτουργούν στην πράξη, καθώς επίσης  με  την εσωτερική λειτουργία τους αλλά και τα βασικά προβλήματά τους. Η δεύτερη ενότητα στοχεύει να παρουσιάσει θέματα ανάπτυξης και χρηματοδότησης που αφορούν την δημιουργία και τη στήριξη των Επιχειρήσεων, ενώ στην τρίτη θεματική θα αποτυπωθεί η επιχειρηματικότητα στο Δήμο Καλαμαριάς και οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις. Στο τέλος  της καθεμιάς ενότητας θα ακολουθεί συζήτηση. Τη συζήτηση θα συντονίζουν ο Αναπληρωτής Πρύτανης Οικονομικών του ΑΠΘ, Νικόλαος Βαρσακέλης και ο διευθυντής της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Χριστόδουλος Κουτσουλιάνος.

Εισηγητές στην ημερίδα είναι  οι:

  • Ιωάννης Μπάρκας, ειδικός σύμβουλος στον τομέα Κοινωνικής Οικονομίας του υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλειας, με θέμα «Διαμόρφωση του νέου πλαισίου, μετά την ψήφιση του Νόμου για την Κοινωνική Οικονομία»
  • Ελένη Παπαθεοδοσίου, πρόεδρος του Δικτύου Κοιν.Σ.Επ.Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα «Το Οικοσύστημα της Κοινωνικής Οικονομίας στη Θεσσαλονίκη-Το Δίκτυο Κοιν.Σ.Επ. Κεντρικής Μακεδονίας»
  • Νίκη Γλαβέλη, μέλος ΕΔΙΠ του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ με θέμα «Προβλήματα λειτουργίας των Κοιν.Σ.Επ. – Αποτελέσματα ερευνητικού έργου»
  • Αθανάσιος Μπελίδης, καθηγητής του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης,  με θέμα «Βήματα και παγίδες στην εσωτερική λειτουργία των Κοιν.Σ,Επ.»
  • Βασίλης Μπέλλης, γεν.διευθυντής της Αναπτυξιακής Καρδίτσας ΑΝΚΑ ΑΑΕ ΟΤΑ με θέμα«Ανάπτυξη και ενίσχυση του Οικοσυστήματος της Κοινωνικής Οικονομίας- Το παράδειγμα της Καρδίτσας»
  • Νεοκλής Στάμκος, στέλεχος Κέντρου Επιχειρηματικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) Project Manager του έργου “microSTARS” με θέμα «Μικροδανεισμός, νέα μορφή δανειοδότησης».
  • Δανάη Μπελίδου, project Manager, με θέμα «Ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος»
  • Χρήστος Βενέτης, αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Εμπορίου Παραγωγικότητας & Επιχειρηματικότητας Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης με θέμα «Η Επιχειρηματικότητα στην Καλαμαριά, Προβλήματα , Προοπτικές, Επιχειρηματικές δράσεις Κοιν.Σ.Επ. στην τοπική αγορά»
  • Μιχάλης Παναγιωτίδης, Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμαριάς, με θέμα «Ο Αστικός συνεταιρισμός παραγωγών και καταναλωτών Καλαμαριάς “Το Αγροτικό Παντοπωλείο” Mια νέα τοπική παρέμβαση στη διακίνηση της τροφής».

Η εγγραφή και η παρακολούθηση της ημερίδας είναι δωρεάν και στους συμμετέχοντες  θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr