NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Ανακαλύψτε τα ταλέντα σας μέσω της επαγγελματικής κατάρτισης

Ανακαλύψτε τα ταλέντα σας μέσω της επαγγελματικής κατάρτισης
22_11_2016 | 17:10
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Η αντίληψη ότι το πανεπιστήμιο είναι η μοναδική επιλογή μετά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση εξακολουθεί να είναι διαδεδομένη. Παρόλα αυτά η επαγγελματική κατάρτιση, όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα μαθητείας, παρέχει εξαιρετικές προοπτικές. Η μορφή αυτών των μαθημάτων, όπως το εύρος των επαγγελμάτων στα οποία παρέχουν πρόσβαση, έχουν υποστεί σημαντικές διαφοροποιήσεις τις τελευταίες δεκαετίες. Για τον λόγο αυτό, η διοργάνωση της πρώτης εβδομάδας επαγγελματικών δεξιοτήτων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. 

Η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση (ΕΕΚ) εξελίσσεται με συναρπαστικό τρόπο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μέσω της ευρωπαϊκής εβδομάδας επαγγελματικών δεξιοτήτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 9 Δεκεμβρίου 2016, πρόκειται να προβληθεί ο τρόπος με τον οποίο η απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων μπορεί να οδηγήσει στην ποιοτική απασχόληση, στην επιχειρηματικότητα και σε ελκυστικές θέσεις εργασίες με προοπτικές. Η διοργάνωση παρέχει επίσης στους ενδιαφερόμενους την εξαιρετική ευκαιρία να επανεκπαιδευθούν με σκοπό την αλλαγή επαγγελματικού προσανατολισμού ή να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους ώστε να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητά τους στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Επιτροπής, «Στόχος μας είναι να προσεγγίσουμε ένα ευρύτερο κοινό –γονείς, εκπαιδευόμενους, επιχειρήσεις και την κοινωνία γενικότερα– διοργανώνοντας πλήθος δραστηριοτήτων για την προβολή των θετικών εμπειριών και των ευκαιριών που παρέχει η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση. Ευελπιστούμε να καταστήσουμε την ΕΕΚ ελκυστική για τους εκπαιδευόμενους ανεξαρτήτως ηλικίας και να αναδείξουμε την πραγματική της αξία σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Για την Επιτροπή είναι ευπρόσδεκτη η συμμετοχή κάθε είδους ενδιαφερόμενων: εκπαιδευόμενων, γονέων, επιχειρήσεων, κοινωνικών εταίρων, παρόχων εκπαίδευσης και κατάρτισης, οργανισμών εκπαίδευσης ενηλίκων, ερευνητών, συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού, δημόσιων αρχών και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου».

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες και σε συμμετέχουσες χώρες της ΕΕ. Για να δείτε πού συμβαίνει τι, επισκεφθείτε τον παραπάνω σύνδεσμο. Έχετε απορίες; Επικοινωνήστε με τους διοργανωτές της εβδομάδας. Θέλετε να διοργανώσετε εκδήλωση ή ημέρα γνωριμίας; Δηλώστε την εκδήλωσή σας εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr