NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

2ο Συνέδριο Τεχνολογίας της Ναυτεμπορικής «Internet of Things: Evolution in Action»

2ο Συνέδριο Τεχνολογίας της Ναυτεμπορικής  «Internet of Things: Evolution in Action»
05_12_2016 | 14:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας και ειδικότερα το Internet of Things μεταλλάσσουν το επιχειρηματικό, βιομηχανικό και αστικό τοπίο μέσω της διαρκούς σύγκλισης του φυσικού με τον εικονικό κόσμο. Με όχημα τις τεχνολογικές εξελίξεις, ιδιωτικοί και δημόσιοι οργανισμοί μπορούν πλέον να επιτύχουν καλύτερα επιχειρηματικά αποτελέσματα και μεγαλύτερη αποδοτικότητα, ενώ υποστηρίζουν την ανάπτυξη «ευφυέστερων», αποτελεσματικότερων, ασφαλών και υγιών κοινωνιών.

 Με ποιο τρόπο μπορούν να επωφεληθούν επιχειρήσεις ―κάθε μεγέθους―, αλλά και πώς το IoT μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητα των ανθρώπων, είναι οι δύο βασικοί άξονες στους οποίους θα επικεντρωθεί η συζήτηση του 2ου Συνεδρίου Internet of Things με τίτλο «Evolution in Action», το οποίο διοργανώνει Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, στο Divani Caravel Hotel, την έναρξη των εργασιών του οποίου θα κηρύξει εκπρόσωπος του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, Νίκου Παππά. Επιφανείς ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι εταιρειών που επιτυχημένα εφαρμόζουν ή υλοποιούν για λογαριασμό τρίτων εφαρμογές ΙοΤ,  ακαδημαϊκοί και επιχειρηματίες θα αναπτύξουν τις απόψεις τους και θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους με τους συμμετέχοντες.

Η βασική θεματολογία του συνεδρίου διαρθρώνεται σε τρεις ενότητες:

 Ενότητα 1: Enterprise monetization strategies & The consumer experience

Τι μπορεί να κάνει για τις επιχειρήσεις το ΙοΤ, ποιες είναι οι αλλαγές που ήδη συντελούνται στον κόσμο των επιχειρήσεων, τι προβλήματα προκύπτουν, ποιες είναι οι πιθανές λύσεις τους και πώς πρέπει να ενεργεί μια επιχείρηση. Ποιες είναι κάποιες από τις εφαρμογές ΙοΤ που έχουν υλοποιηθεί από συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Πώς επιδρά το IoT στην βέλτιστη διαχείριση των πόρων μιας επιχείρησης και πώς αυτό μεταφράζεται σε επιχειρηματικό κέρδος.Πώς το ΙοΤ μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητα των ανθρώπων κάνοντάς την πιο λειτουργική, αποδοτική, ασφαλή, διασκεδαστική, ψυχαγωγική και συναρπαστική.

Ενότητα 2: Infrastructure & data at scale

Ποια είναι σε επίπεδο υποδομών τα αναγκαία τεχνολογικά συστατικά σε software και hardware για την υλοποίηση λύσεων IoT. Πόσο ασφαλή είναι τα δεδομένα μιας επιχείρησης, ειδικά όταν έχουν τόσο μεγάλο όγκο.

Ενότητα 3: Greek IoT startup scene

Η θέση και ο ρόλος των νεοφυών επιχειρήσεων (startups). Δυνατότητες χρηματοδότησης. Δραστηριοποίηση σε νέες αγορές του εξωτερικού.

Το Συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας και με την υποστήριξη των ΕΕΚΤ, ΣΕΚΕΕ, GRECA, ΙΤΕ, BCS Hellenic Section

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr