NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Η Ένωση Ελληνικών Εταιριών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων χαιρετίζει τη δημιουργία του EquiFund

Η Ένωση Ελληνικών Εταιριών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων χαιρετίζει τη δημιουργία του EquiFund

Η Ένωση Ελληνικών Εταιριών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (Hellenic Venture Capital Association) με ανακοίνωσή της χαιρέτησε τη δημιουργία εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης και του European Investment Fund (EIF) του Ταμείου EquiFund, Fund of Funds ύψους €260 εκ. 

Σύμφωνα με την Ένωση, η πρωτοβουλία είναι σημαντική και θα λειτουργήσει θετικά για την αντιστροφή του οικονομικού κλίματος και τη δημιουργία και ανάπτυξη δυναμικών και εξωστρεφών καινοτόμων επιχειρήσεων. Με τη λειτουργία του EquiFund θα συσταθούν νέα Venture Capital Funds τα οποία θα μοχλεύσουν ιδιωτικά κεφάλαια και θα στηρίξουν την ανάπτυξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων  όχι μόνο μέσω της συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο τους αλλά με την συνολική στήριξη που παρέχει ένας θεσμικός επενδυτής σε μια επιχείρηση.

Και συνεχίζει: "Σε μια εποχή συνεχιζόμενης κρίσης στην Ελληνική Οικονομία, με χαμηλό ενδιαφέρον για νέες παραγωγικές επενδύσεις, η πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει να τονωθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η συμμετοχή των Funds σε επιχειρήσεις, με ιδιωτικά και δημόσια κεφάλαια, έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία και βοηθά στην διαφάνεια και ορθολογική ανάπτυξη των επιχειρήσεων, αντίθετα με τις κάθε είδους επιδοτήσεις, που πολλές φορές στρεβλώνουν  την αγορά και οδηγούν σε γραφειοκρατία και διαφθορά."

Η Ένωση επίσης χαιρετίζει την επιλογή του European Investment Fund (EIF) ως διαχειριστή του και τη συνεργασία της ΕΤΕΑΝ Α.Ε. και της θυγατρικής της ΤΑΝΕΟ Α.Ε. στην επενδυτική πλατφόρμα. Αναμένει από το EIF τη δημοσίευση των Call of Expression of Interest, σημειώνοντας ότι είναι αναγκαίο η πρόταση αυτή να περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

α) Οι fund managers που θα επιλεγούν να έχουν πρότερη σημαντική εμπειρία και αξιοπιστία στην αγορά του Venture Capital.

β) Να προβλεφθούν φορολογικά και άλλα κίνητρα προσέλκυσης ιδιωτών επενδυτών Ελλήνων και ξένων για τη συμμετοχή στα Funds. Ιδιαίτερα επισημαίνεται η πρόταση που έχει κατατεθεί εκ μέρους της Ένωσης στην Ελληνική Πολιτεία για την παροχή φορολογικών κινήτρων σε ιδιώτες επενδυτές προκειμένου να επενδύουν σε venture capital & private equity funds.

γ) Σημαντική μόχλευση των Δημοσίων Κεφαλαίων (Κεφάλαια Διαρθρωτικών Ταμείων & Χρήματα Ελληνικού Δημοσίου) με ιδιωτικά κεφάλαια για τα funds που θα λειτουργήσουν σε όλα τα επενδυτικά στάδια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr