NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Σεμινάρια & Επιμόρφωση Στελεχών
ανάγνωση

Οι «Εγγυήσεις για τη νεολαία» το πρόγραμμα που συνδυάζει τη μάθηση με την εργασία

Οι «Εγγυήσεις για τη νεολαία» το πρόγραμμα που συνδυάζει τη μάθηση με την εργασία

Μόλις τελείωσε το σχολείο, η Αριστέα Ζαχαρή άρχισε να ψάχνει για δουλειά. Πέρασαν τρεις μήνες χωρίς αποτέλεσμα. Ήταν οικονομικά εξαρτημένη από τους γονείς της και είχε αρχίσει να ανησυχεί για το μέλλον της. Έτσι, όταν έμαθε για το πρόγραμμα «Εγγυήσεις για τη νεολαία» από το τοπικό γραφείο απασχόλησης, άδραξε την ευκαιρία να συμμετάσχει και να σπουδάσει κομμωτική.

«Ενθουσιάστηκα όταν έμαθα για το πρόγραμμα», μας λέει, «γιατί ένιωσα ότι μου δίνεται η ευκαιρία να μάθω και να εξασκήσω το επάγγελμα που μου αρέσει». Το πρόγραμμα «Εγγυήσεις για τη νεολαία» τη βοήθησε να παρακολουθήσει ένα ειδικά προσαρμοσμένο διετές πρόγραμμα μαθητείας, το οποίο συνδυάζει την πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας με θεωρητικά μαθήματα.

«Αν δυσκολευόμουν να κάνω κάτι που δεν ήξερα στη δουλειά το πρωί, μπορούσα να ρωτήσω τους καθηγητές μου στη σχολή το απόγευμα και την άλλη μέρα να το εφαρμόσω στην πράξη», μας λέει η Αριστέα.

Αυτά τα δύο χρόνια η Αριστέα δεν απέκτησε απλώς πολλές νέες δεξιότητες, αλλά αυξήθηκε και η αυτοπεποίθησή της. «Το πρόγραμμα μαθητείας μού πρόσφερε έναν νέο τρόπο σκέψης. Έμαθα τι σημαίνει ομαδική δουλειά και εξυπηρέτηση του πελάτη». Κατάφερε μάλιστα να μην εξαρτάται απόλυτα από τους γονείς της. «Πρώτη φορά στη ζωή μου έβγαλα δικά μου χρήματα και αισθάνθηκα πολύ περήφανη», προσθέτει. «Πιστεύω ότι έγινα πιο ώριμη, αλλά και πιο υπεύθυνη».

Ποιο θα είναι λοιπόν το επόμενο βήμα της Αριστέας; Μόλις ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα μαθητείας, ένα από τα κομμωτήρια στα οποία εργάστηκε της πρόσφερε δουλειά, εκείνη όμως σκέφτεται να προσπαθήσει μόνη της και να ανοίξει δικό της κομμωτήριο.

«Ξέρω ότι με τη σημερινή οικονομική κατάσταση θα είναι δύσκολο, αλλά έχω πια δυο χρόνια προϋπηρεσία και νομίζω ότι αν προσπαθήσω σκληρά, θα τα καταφέρω».

 Τι είναι το πρόγραμμα «Εγγυήσεις για τη νεολαία»;

Το πρόγραμμα «Εγγυήσεις για τη νεολαία» προτείνει μια νέα προσέγγιση για τη μείωση της ανεργίας των νέων, εξασφαλίζοντας ότι όλοι οι νέοι ηλικίας κάτω των 25 ετών θα λαμβάνουν συγκεκριμένη, ποιοτική προσφορά απασχόλησης, μαθητείας, πρακτικής άσκησης ή συνεχούς επιμόρφωσης εντός τεσσάρων μηνών αφότου εξέρχονται από την επίσημη εκπαίδευση ή καθίστανται άνεργοι. Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για τις «Εγγυήσεις για τη νεολαία» θα βρείτε εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr