NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Co-creating Europe in 24 cities: Πώς η διασυνοριακή συνεργασία πολιτών κάνει τη διαφορά

Co-creating Europe in 24 cities: Πώς η διασυνοριακή συνεργασία πολιτών κάνει τη διαφορά
17_01_2017 | 14:34
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Το Ίδρυμα MitOst και το European Cultural Foundation διοργανώνουν τις εκδηλώσεις με θέμα: “Co-creating Europe in 24 cities. Πώς η διασυνοριακή συνεργασία πολιτών κάνει τη διαφορά”, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 26, την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Ιανουαρίου με δράσεις σε Αθήνα και Ελευσίνα με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος Tandem Europe 2015-2017. 

Στόχος των εκδηλώσεων είναι να γνωριστούν οι 15 ομάδες και τα έργα που παρήχθησαν μετά από έναν χρόνο διεθνούς συνεργασίας.

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, στις 20:00, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138, Αθήνα 118 54) θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση όπου θα παρουσιαστούν συνολικά όλες οι ομάδες και τα έργα που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Tandem Europe 2015-17 αλλά και θα υπάρξει ενημέρωση για παλαιότερες δράσεις του προγράμματος Tandem.

Την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Ιανουαρίου θα ακολουθήσουν τα 15 διαδραστικές εκδηλώσεις σε Αθήνα και Ελευσίνα, αντίστοιχα. Κάθε εργαστήριο θα είναι αφιερωμένο σε μία ομάδα και το έργο της όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την ίδια την ομάδα και να συνδιαλεχθούν με τα μέλη της για την πορεία τους, το έργο, τις δράσεις και τα μελλοντικά βήματά.

Στο πλαίσιο του Tandem Europe 2015-17 δημιουργήθηκαν 15 ομάδες - ζευγάρια από 24 διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης και συνεργάστηκαν για έναν χρόνο με σκοπό να παράγουν έργα κοινωνικής καινοτομίας. Οι θεματικές και οι κοινωνικές προκλήσεις που καλούνται να λύσουν τα 15 έργα αφορούν κυρίως: την ελευθερία της έκφρασης, τη δημοκρατία, την πολιτιστική οργάνωση, την ανάπτυξη κοινοτήτων, την κοινωνική συνοχή, κ. α. Γνωρίστε τις ομάδες, τα έργα και βρείτε μία μικρή περιγραφή των δράσεων της Αθήναςεδώ και της Ελευσίνας εδώ.

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε όσους ασχολούνται με έργα πολιτισμού, μέλη της κοινωνίας των πολιτών, δημοσιογράφους, εκπαιδευτικούς, και όλους όσους ενδιαφέρονται για έργα και δράσεις που στοχεύουν στην βελτίωση πολιτιστικών και κοινωνικών δομών στην Ευρώπη. Για την συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι απαραίτητη η προεγγραφή για τις δράσεις της Αθήνας εδώ και για τις δράσεις της Ελευσίνας εδώ.

Το Tandem Europe έχει ως κύριο στόχο την ενίσχυση εκείνων που παράγουν δημιουργικές λύσεις οι οποίες καθιστούν την κοινωνική καινοτομία εφικτή σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Το πρόγραμμα ενισχύει τη στρατηγική σκέψη σε ότι αφορά τις διαδικασίες οργανωτικής ανανέωσης, βοηθά στη δημιουργία και στη διατήρηση πολιτιστικών και καινοτόμων αποτελεσμάτων σε όλους τους τομείς και διερευνά δημιουργικές και συνεργατικές λύσεις για την αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών προκλήσεων.

Τις εκδηλώσεις υποστηρίζουν: το Μουσείο Μπενάκη, το Impact Hub, η Μπιενάλε της Αθήνας, το Δίκτυο Melissa, το State of Concept, η Motus Terrae και η Ελευσίνα 2021.

H εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του προγράμματος Tandem Europe, μία πρωτοβουλία του European Cultural Foundation και του Ιδρύματος MitOst e.V. σε συνεργασία με το Fondazione Cariplo. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται οικονομικά από τα Ιδρύματα Robert Bosch Stiftung και Σταύρος Νιάρχος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr