NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Βιβλία
ανάγνωση

Νέα έκδοση από το Ινστιτούτο ΣΕΤΕ: Ελληνικός Τουρισμός – Εξελίξεις & Προοπτικές

Νέα έκδοση από το Ινστιτούτο ΣΕΤΕ: Ελληνικός Τουρισμός – Εξελίξεις & Προοπτικές
17_01_2017 | 19:16
epixeiro icon Ειδήσεις | Βιβλία

Στόχος της έκδοσης αποτελεί η ανάλυση και τεκμηρίωση της πορείας του ελληνικού τουρισμού σε σχέση με την Ελληνική οικονομία.

Σε συνέχεια του 1ου τεύχους της περιοδικής σειράς μελετών του Ινστιτούτου ΣΕΤΕ: «Ελληνικός Τουρισμός – Εξελίξεις & Προοπτικές», εκδόθηκε και το 2ο τεύχος.

Στόχο της έκδοσης αποτελεί η ανάλυση και τεκμηρίωση της πορείας του ελληνικού τουρισμού σε σχέση με την Ελληνική οικονομία, λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά δεδομένα και τις εξελίξεις στις βασικές αγορές καθώς και τα θέματα ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού.

Στο 2ο τεύχος δίδεται έμφαση:

  • στον αξιοσημείωτο μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας με σημαντικά αυξημένη εξαγωγική δραστηριότητα αγαθών και υπηρεσιών,
  • στην εξαιρετικά υψηλή φορολογική επιβάρυνση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, ενός κατ’ εξοχήν εξαγωγικού προϊόντος, γεγονός το οποίο αποτελεί σημαντικό ανασταλτικό παράγοντα στην περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα, ενώ παράλληλα επιβαρύνει υπέρμετρα την ανταγωνιστικότητα και τα κίνητρα του συνόλου του επιχειρείν, καθώς και το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων. Ταυτόχρονα οδηγεί σε όξυνση της εποχικότητας.

Αν και οι επιπτώσεις αυτές διατρέχουν το σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων, πλήττουν ιδιαίτερα τις πλέον αδύναμες: αυτές που δεν διαθέτουν κάποιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, είτε με μορφή ίδιου brand name, είτε με μορφή brand name προορισμού, που θα τους επιτρέψει να μετακυλήσουν (μέρος ή όλη) την υψηλότερη φορολόγηση στον τελικό πελάτη και που θα διευκολύνει την προσαρμογή τους σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Το 2ο τεύχος μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Τέλος, η σχετική σύνοψη στην ελληνική γλώσσα είναι διαθέσιμη εδώ και στην αγγλική γλώσσα, εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr