NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

i-host: 1ο Ελληνικό Ηλεκτρονικό Βιβλίο Κρατήσεων

i-host: 1ο Ελληνικό Ηλεκτρονικό Βιβλίο Κρατήσεων

Ο Δημήτρης Ζήσης ιδρυτής του i-host, το 1ο Ελληνικό Ηλεκτρονικό Βιβλίο Κρατήσεων, μίλησε για την ψηφιακή αυτή εφαρμογή στο epixeiro.gr.

Τι είναι  το i-host ποιος ο σκοπός του ;

Το i-host είναι το 1ο Ελληνικό Ηλεκτρονικό Βιβλίο Κρατήσεων για εστιατόρια, ξενοδοχεία και συναφείς επιχειρήσεις που δέχονται και διαχειρίζονται κρατήσεις και προσφέρουν υπηρεσίες αναψυχής. Πρόκειται για μία ψηφιακή εφαρμογή που εγκαθίσταται και λειτουργεί σε tablets και  χρησιμοποιείται από τον διαχειριστή των κρατήσεων της επιχείρησης, αντί των σημειώσεων σε χαρτιά, για την εύκολη και αποτελεσματική διαχείριση των κρατήσεων, των τραπεζιών ή των θέσεων της επιχείρησης και των σχέσεων με τους πελάτες. Το i-host χρησιμοποιείται πλέον από τα δημοφιλέστερα και πιο αξιοσημείωτα εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Ελλάδα και φιλοδοξεί να αποτελέσει το απόλυτο ψηφιακό εργαλείο δημιουργίας πιστού πελατειακού κοινού για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας και αναψυχής.

Πώς προέκυψε η ιδέα;

Η σύλληψη της ιδέας έγινε όταν παρατηρήσαμε ότι δημοφιλή εστιατόρια χρησιμοποιούσαν τη μέθοδο των σημειώσεων σε χαρτιά προκειμένου να διαχειρίζονται τις κρατήσεις που δέχονταν. Με τη χρήση αυτής της μεθόδου προέκυπταν καθυστερήσεις ή αστοχίες κατά την εξυπηρέτηση των πελατών, ενώ ήταν αδύνατη η οργανωμένη αποθήκευση πληροφοριών σχετικά με τους επισκέπτες (π.χ. ιστορικό επισκεψιμότητας, στοιχεία επικοινωνίας, αλλεργίες, ώρες διαμονής, κ.λ.π), καθώς στο τέλος κάθε βάρδιας ή της σεζόν οι σημειώσεις είτε χάνονταν ή κατέληγαν σε κάδους απορριμμάτων με αποτέλεσμα η ανάκτηση τους να είναι, επίσης, αδύνατη.

Για ένα νοικοκυριό η φιλοξενία δεν αποτελεί ιδιαίτερα σύνθετο ζήτημα. Μπορεί κάποιος να φιλοξενήσει μία ή δύο φορές το χρόνο κάποιους φίλους ή συγγενείς, των οποίων τις προτιμήσεις ή τις ιδιαιτερότητες γνωρίζει πολύ καλά. Το πρόβλημα γίνεται σύνθετο στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία που προσφέρουν υπηρεσίες φιλοξενίας και εξυπηρέτησης σε δεκάδες ή και εκατοντάδες καταναλωτές κάθε μέρα και καλούνται να μπορούν να ανακαλέσουν στη μνήμη τους πληροφορίες και λεπτομέρειες για τους πελάτες τους σε κάθε επίσκεψη που οι τελευταίοι πραγματοποιούν. Αν μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να το κάνουν γιατί δεν υπήρχε τρόπος, υποθέσαμε ότι, αν τους δίναμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν ένα αποτελεσματικό και οικονομικό εργαλείο, θα συμβάλλαμε ώστε να πετύχουν το σκοπό τους: την προσφορά εξατομικευμένων υπηρεσιών εξυπηρέτησης και φιλοξενίας στους καταναλωτές. Η data-driven προσέγγιση στο ζήτημα της εξυπηρέτησης πελατών των επιχειρήσεων που προσφέρουν υπηρεσίες φιλοξενίας και αναψυχής έμοιαζε ιδανική.

Ποιο είναι το όραμα σας;

Όραμα της Innopolium είναι η αναμόρφωση των υπηρεσιών φιλοξενίας της χώρας σε μοναδικές εμπειρίες αναψυχής για τον τουρισμό.

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς;

Σε επιχειρηματικό επίπεδο, θα έλεγα η επίτευξη των στόχων του σχεδίου μας και η αναγνώριση της προσπάθειάς και του έργου μας από την αγορά, τους πελάτες και τους συνεργάτες μας. Σε ένα άλλο επίπεδο, πιο προσωπικό, θεωρώ πολύ δύσκολο και σημαντικό επίτευγμα τη δημιουργία μίας ισορροπημένης και ικανής ομάδας ανθρώπων που μοιράζονται κοινό όραμα και συνεργάζονται αποτελεσματικά μέσα σε ένα κοινό πλαίσιο αξιών.

Πώς παρακινείτε την ομάδα σας;

Στην περίπτωσή μας δεν υπάρχει κάποιο ειδικό σχέδιο, ίσως γιατί επιλέγουμε πολύ προσεκτικά  και συνεργαζόμαστε με ανθρώπους ανήσυχους, που αναζητούν συνεχώς νέες προκλήσεις και ευκαιρίες βελτίωσης. Σε κάθε περίπτωση, η ανάδειξη του τρόπου με τον οποίο συμβάλλει το αποτέλεσμα του έργου κάθε μέλους της ομάδας στην επίτευξη των στόχων της εταιρίας είναι απαραίτητη.

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;

Εκτιμώ πως ναι. Ειδικά στην αρχή, νομίζω πως τα χρήματα δεν αποτελούν κρίσιμο παράγοντα.  Η ιδέα και ο πυρήνας των ανθρώπων που θα αναλάβουν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν το εγχείρημα αρκούν για να επιτύχει μία ομάδα πολύ σημαντικούς στόχους. Τα χρήματα είναι πιο κρίσιμος παράγοντας κατά το στάδιο της εισαγωγής του προϊόντος ή της υπηρεσίας στην αγορά και απαραίτητα κατά το στάδιο της ανάπτυξης.

Ποιο είναι για εσάς το σημαντικότερο επίτευγμα της δράσης σας έως σήμερα;

Το γεγονός ότι το i-host έχει υιοθετηθεί και χρησιμοποιείται από το top tier των εστιατορίων και ξενοδοχείων που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική αγορά.

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;

Να αναζητήσουν ένα έντονο πρόβλημα ή μία έντονη ανάγκη που εμφανίζεται μαζικά. Από κει και πέρα, πείσμα και δίψα για επιτυχία, σκληρή δουλειά, υψηλοί στόχοι, δράση και αποδοχή της αποτυχίας ως ευκαιρία βελτίωσης για να καταλήξουν στη λύση που αναζητά η αγορά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr