NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων
ανάγνωση

Πράσινο φως για τη ρύθμιση του επιχειρηματικού σας δανείου. Δείτε πως!

Πράσινο φως για τη ρύθμιση του επιχειρηματικού σας δανείου. Δείτε πως!
31_01_2017 | 12:15 31_01_2017 | 13:01
epixeiro icon Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων

Εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες του νέου πλαισίου ρύθμισης επιχειρηματικών δανείων και κάντε ένα νέο ξεκίνημα στην επιχείρησή σας!

Ευκαιρίες στο σύγχρονο χρηματοοικονομικό περιβάλλον

Το σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον αποτελεί ένα πολύ δυναμικό πεδίο δράσης για τον Έλληνα επιχειρηματία που καλείται να ανταπεξέλθει στις συνεχείς αλλαγές και προκλήσεις που το διαμορφώνουν. Για το σκοπό αυτό κάθε επιχείρηση οφείλει να εκμεταλλευτεί εμπορικά τις όποιες, έστω και περιορισμένες, ευκαιρίες εμφανίζονται στις νέες συνθήκες, προσαρμοζόμενη παράλληλα στο νέο φορολογικό και ρυθμιστικό πλαίσιο όπως αυτό πλέον διαμορφώνεται.

Επίσης, πολύ καθοριστικός παράγοντας για την μελλοντική της βιωσιμότητα είναι η ρύθμιση των σχέσεων με τις υφιστάμενες πηγές χρηματοδότησής της ή/και η αναζήτηση νέων πηγών χρηματοδότησης, εκμεταλλευόμενη τις ευκαιρίες που εμφανίζονται μέσω σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων. Υπό τις κρίσιμες αυτές συνθήκες – προκλήσεις της ελληνικής αγοράς, ο σοβαρός και υπεύθυνος χρηματοοικονομικός σχεδιασμός μιας επιχείρησης αποτελεί ένα εργαλείο αντιμετώπισης κρίσιμων ζητημάτων σε παρόντα χρόνο, όπως είναι η ρύθμιση των όρων του υφιστάμενου δανεισμού της και η σύναψη νέου δανείου.

Νέο πλαίσιο ρύθμισης επιχειρηματικών δανείων

Ο δανεισμός των επιχειρήσεων αποτελούσε και αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και συνεπώς μοχλό ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Παρόλα αυτά, δεδομένων των συνθηκών, πολλά από τα υφιστάμενα δάνεια των επιχειρήσεων αποτελούν «βαρίδια» για την μελλοντική τους ανάπτυξη. Περισσότερο έχουν πληγεί οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς με βάση στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας στην κατηγορία των επιχειρηματικών δανείων το υψηλότερο ποσοστό µη εξυπηρετούμενων δανείων καταγράφεται στα δάνεια προς Ελεύθερους Επαγγελματίες και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις καθώς και σε δάνεια προς Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις.

Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης διαμορφώνεται ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των τραπεζών και των επιχειρήσεων με «κόκκινα δάνεια», καθώς οι τράπεζες αναλαμβάνουν δράσεις για την διευθέτηση των επιχειρηματικών μη εξυπηρετούμενων δανείων, λαμβάνοντας υπόψη την τεκμηρίωση της βιωσιμότητάς τους, καθώς και τις μέσο-μακροπρόθεσμες οικονομικές τους συνθήκες.

Σύγχρονες λύσεις συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα επιχειρηματικού δανεισμού

Λαμβάνοντας υπόψη το παραπάνω πλαίσιο, οι σύγχρονες μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να αναλάβουν άμεσα δράσεις για το δανεισμό τους, ανταποκρινόμενες στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που διαμορφώνονται μπροστά τους, στους εξής δύο άξονες:

  • Την διαχείριση / αναδιάρθρωση υφιστάμενων επιχειρηματικών δανείων
  • Την διερεύνηση και ανάλυση ευκαιριών δανεισμού για σύναψη νέων επιχειρηματικών δανείων

Ο πρώτος άξονας αφορά στην αντιμετώπιση και αποτελεσματική ρύθμιση των πιθανών κρίσιμων σημείων στην υφιστάμενη δανειοδότηση της επιχείρησης με βάση το νέο διαμορφούμενο ρυθμιστικό πλαίσιο τραπεζικής λειτουργίας, ενώ ο δεύτερος άξονας αφορά στον αποτελεσματικό σχεδιασμό και σύναψη νέου δανεισμού για την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής μιας επιχείρησης

Ανταποκρινόμενη στις παραπάνω συνθήκες, τις απαιτήσεις και τις ανάγκες πολλών σύγχρονων επιχειρήσεων η HFT Consultants, αξιοποιώντας την εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει στην υποστήριξη και διαχείριση του επιχειρηματικού δανεισμού, παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες στα παρακάτω αντικείμενα:

Α. Διαχείριση / αναδιάρθρωση υφιστάμενων επιχειρηματικών δανείων

Συμβουλευτική υποστήριξη για την αποτελεσματική ρύθμιση της υφιστάμενης δανειοδότησης της επιχείρησής σας με βάση το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο τραπεζικής λειτουργίας:

  • Ανάλυση του δανειακού χαρτοφυλακίου της επιχείρησης σε συνδυασμό με τα οικονομικά της στοιχεία,
  • Εφαρμογή προγραμμάτων αναδιάρθρωσης δανείων των Πιστωτικών Ιδρυμάτων,
  • Συμπλήρωση της «Τυπική Κατάσταση Οικονομικής Πληροφόρησης» (ΤΥ.Κ.Ο.Π) προς τις Τράπεζες,
  • Πλήρη ανάλυση των οικονομικών στοιχείων της επιχείρησης και τεκμηρίωση της βιωσιμότητας της ρύθμισης.

Β. Διερεύνηση και ανάλυση ευκαιριών δανεισμού για την σύναψη νέων επιχειρηματικών δανείων

Συμβουλευτική υποστήριξη για τον αποτελεσματικό σχεδιασμό και την σύναψη νέου επιχειρηματικού δανείου για την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της επιχείρησης:

  • Ανάλυση της λειτουργίας της επιχείρησης και των χρηματοοικονομικών μεγεθών που απορρέουν από αυτή
  • Προσέγγιση πραγματικών χρηματοδοτικών αναγκών της επιχείρησης
  • Ανάπτυξη ολοκληρωμένης πρότασης χρηματοδότησης με βάση τα πιστωτικά κριτήρια των τραπεζών (Credit Policy)
  • Σύνταξη σχεδίου εισήγησης  χρηματοδότησης προς τα Πιστωτικά Ιδρύματα
  • Ανάλυση πιστωτικού κινδύνου (Credit Risk).

 Αξιοποιώντας την πολυετή μας εμπειρία, σχεδιάζουμε μαζί για την επιχείρησή σας την μελλοντική της βιωσιμότητα, την ρύθμιση των σχέσεων της με τις υφιστάμενες πηγές χρηματοδότησης, καθώς και την αναζήτηση νέων πηγών χρηματοδότησης μέσω σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Για περισσότερες πληροφορίες και εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη για θέματα επιχειρηματικού δανεισμού επικοινωνήστε με την HFT Consultants στο τηλέφωνο 210 65 65 400 ή στο email vfotop@hft.gr και για ΔΩΡΕΑΝ αρχική συνάντηση ενημέρωσης και εξατομικευμένης προσέγγισης λύσης για την επιχείρησή σας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr