NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Σεμινάρια & Επιμόρφωση Στελεχών
ανάγνωση

Accredited Certificate in Coaching από το Athens Coaching Institute

Accredited Certificate in Coaching από το Athens Coaching Institute

Το Athens Coaching Institute διοργανώνει το Certificate in Coaching, ένα διπλά πιστοποιημένο, βιωματικό, ταχύρρυθμο, εντατικό και επιστημονικά πρόγραμμα που στοχεύει στην εκμάθηση των θεμελιακών Coaching Δεξιοτήτων μέσα από μια πληθώρα τεκμηριωμένων μοντέλων και τεχνικών της Coaching Ψυχολογίας.

To περιεχόμενο και η δομή του ανταποκρίνεται στα υψηλά κριτήρια επιστημονικότητας και εγκυρότητας των Διεθνών Συλλόγων: Association for Coaching, European Mentoring & Coaching Council, International Coach Federation and International Society of Coaching Psychology.

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε 4 Διήμερα Εργαστήρια και ολοκληρώνεται με την παράδοση της τελικής εργασίας. Κατά τη διάρκεια των εβδομάδων που μεσολαβούν, οι εκπαιδευόμενοι έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και αφιερώνουν χρόνο για την πρακτική εφαρμογή των γνώσεων που αποκτούν. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περισσότερες από 100 διδακτικές ώρες (Actual Training Hours), 20 ώρες Πρακτικής Άσκησης εκτός τάξης (Coaching Practice in Addition to Classroom) και ανταποκρίνεται πλήρως στα διεθνή πρότυπα εκπαίδευσης όλων των συλλόγων. 

Βιωματική Εκπαίδευση

Η βιωματική εκπαίδευση υπερβαίνει τα στενά όρια της απομνημόνευσης πληροφοριών μέσα από εξαντλητικές διαλέξεις, και στοχεύει στην απόκτηση γνώσης μέσα από την ενεργητική συμμετοχή στην εμπειρία του Coaching, την αυτό-παρατήρηση και τον αναστοχασμό. Οι εκπαιδευόμενοι συμμετέχουν σε ασκήσεις δεξιοτήτων και εκπαιδευτικές συνεδρίες και στη συνέχεια επεξεργάζονται την εμπειρία τους με την ομάδα. Στη βιωματική εκπαίδευση η γνώση αναδύεται από την ίδια την εμπειρία και οδηγεί σε σταθερές συμπεριφορές αυτοβελτίωσης.

Χαρακτηριστικά στοιχεία του προγράμματος

 Είναι διπλά πιστοποιημένο, από τον European Mentoring & Coaching Council και από το Association for Coaching. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα γνώσεων στους συμμετέχοντες και έναν πλήρη οδηγό εργασίας ως Coaches. Περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες δεξιότητες ενός Coach σύμφωνα με τον EMCC και τον AC. Συντονίζεται από έμπειρους εκπαιδευτές, με ευρεία επιστημονική γνώση στον χώρο. Δίδεται έμφαση στην αυτοβελτίωση και την βιωματική διαδικασία εκμάθησης. Προβλέπεται μια σαφής διαδικασία εισδοχής που διαφυλάσσει την ποιότητα των ομάδων.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Certificate in Coaching απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εκπαιδευτούν στο Coaching χωρίς να έχουν πρότερη εκπαίδευση ή εμπειρία στον κλάδο και αποσκοπούν στην περαιτέρω εξέλιξή τους. Σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν δεξιότητες και γνώσεις ώστε να βοηθούν την ανάπτυξη και αυτοβελτίωση των ανθρώπων που συνεργάζονται. Η εκπαίδευση σε αυτό το επίπεδο προσφέρει την εμπειρία αλλαγής και ενσυνείδητης συμμετοχής στην κουλτούρα, τις μεθόδους και τις αρχές του Coaching. Πιο συγκεκριμένα απευθύνεται σε:

  • Στελέχη επιχειρήσεων όλων των βαθμίδων.
  • Σε Ψυχολόγους και άλλους επιστήμονες.
  • Σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.
  • Σε επαγγελματίες που επιθυμούν να αναπτύξουν coaching δεξιότητες και κουλτούρα.

Προαπαιτούμενα εγγραφής

Για την εγγραφή στο πρόγραμμα και τη συμμετοχή στη βιωματική ομάδα εκπαίδευσης απαιτείται Ακαδημαίκός Τίτλος Σπουδών από ΑΕΙ, ΑΤΕΙ ή κολλέγια που συνεργάζονται με ακαδημαϊκά ιδρύματα του εξωτερικού και η άριστη γνώση αγγλικών. Οι ενδιαφερόμενοι αποστέλλουν το βιογραφικό τους, κι αφού καταγραφούν τα τυπικά προσόντα, καλούνται σε προσωπική συνέντευξη στην οποία πραγματοποιείται μια αμοιβαία γνωριμία. Η προσωπική συνέντευξη εστιάζει στην επιθυμία για συμμετοχή σε βιωματική ομάδα, τη δέσμευση στους κανόνες και κυρίως την ευθυγράμμιση με τις αρχές και την κουλτούρα του επιστημονικά τεκμηριωμένου Coaching.

Προαπαιτούμενα ολοκλήρωσης

Για την επιτυχή τους ολοκλήρωση απαιτούνται συνοπτικά τα εξής: οι εκπαιδευόμενοι οφείλουν να είναι παρόντες σε όλα τα διήμερα εργαστήρια, να επιτύχουν σε γραπτά τεστ, να καταθέσουν μία γραπτή εργασία και να συμπληρώσουν τις απαραίτητες ώρες πρακτικής εξάσκησης.

Πρακτική άσκηση

Στο πλαίσιο της πρακτικής τους εξάσκησης και σύμφωνα με τα υψηλού επιπέδου διεθνή πρότυπα εκπαίδευσης του Association for Coaching & του European Mentoring & Coaching Council, οι εκπαιδευόμενοι ενθαρρύνονται να υλοποιήσουν 20 ώρες Coaching συνεδριών και πρακτικής εφαρμογής τεχνικών εκτός τάξης σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν από τους εκπαιδευτές. Για την κάλυψη των ωρών, μπορούν να ασκηθούν μεταξύ τους σε τριάδες και να πραγματοποιήσουν συνεδρίες με εθελοντές.

Ημερομηνίες Διεξαγωγής - Εργαστήρια Coaching

Τα βιωματικά εργαστήρια είναι διήμερα (Σαββατοκύριακο) και διαρκούν 10:00 - 18:00 κάθε ημέρα.

Έναρξη: 4 / 5 Μαρτίου 2017.
2ο Διήμερο: 1 / 2 Απριλίου 2017.
3ο Διήμερο: 6 / 7 Μαΐου 2017.
4ο Διήμερο: 27 / 28 Μαΐου 2017.

Δείτε την αναλυτική περιγραφή του Certificate in Coaching στην ιστοσελίδα του προγράμματος εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr