NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Η Mentor αναδεικνύει τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό

Η Mentor αναδεικνύει τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό

Ο Γκιόκας Παναγιώτης, Founder & CEO της Mentor, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελευσίνα και εργάσθηκε επί σειρά ετών (2008 – 2016) στον ιδιωτικό τομέα στους τομείς του sales & marketing και μίλησε στο epixeiro.gr για την startup που δημιούργησε στα τέλη του 2014 μαζί με τον συνεργάτη του Γιάννη Παππά, την εταιρεία «Mentor».

Η Mentor έχει ως αντικείμενο την δημιουργία θεματικών περιηγήσεων με βάση τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό σε συνδυασμό με βιωματικά – εκπαιδευτικά σεμινάρια από ακαδημαϊκούς και καλλιτέχνες σε θέματα όπως η φιλοσοφία, η τέχνη, η ιατρική, η μυθολογία κ.α. . Επίσης η εταιρεία δραστηριοποιείται στη διοίκηση πολιτισμικών μονάδων με στόχο την αξιοποίηση του πολιτισμικού αποθέματος σε τόπους ανά την Ελλάδα και την αξιοποίηση τους ως μέρος του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας. Μέχρι στιγμής, στο πελατολόγιό της συγκαταλέγεται ο σχεδιασμός πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης της Ελευσίνας και της Δυτικής Αττικής, όπως επίσης το marketing και η επικοινωνία της Ελευσίνας 2021 – Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της  Ευρώπης, πριν και μετά την πολύ πρόσφατη ανάδειξή της. Τον Ιούνιο του 2016 η εταιρεία “ Mentor “  πήρε μέρος στο διαγωνισμό επιχειρηματικότητάς και καινοτομίας της Eurobank και αναδεικνύεται σε μια από τις πιο καινοτόμες startup στην Ελλάδα για το 2016.

Ποιο είναι το όραμα σας;

Η Mentor είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης ενασχόλησης με τον πολιτισμό και την αρχαία κληρονομιά. Η ανάδειξη του αρχαιοελληνικού πολιτισμού (υλικού & άυλου), καθώς και η επένδυση στην πολιτιστική ανάπτυξη, θεωρούμε ότι αποτελεί μοχλό ανάπτυξης, τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο. Η ειδοποιός διαφορά έγκειται στο ότι η πολιτιστική ανάπτυξη εμπεριέχει έναν χαρακτήρα πολυδιάστατο, που οδηγεί τόσο στην πνευματική, όσο και στην οικονομική εξέλιξη. Έτσι, όραμα της Mentor αποτελεί η ανάδειξη και προβολή όλων των αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας μέσα από θεματικές περιηγήσεις, η αξιοποίηση του πνευματικού αποθέματος της χώρας, καθώς επίσης και η ενδελεχής έρευνα για την κατάρτιση οργανωμένων σχεδίων για την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη.

Παράθεση - epixeiro.gr

Όραμα της Mentor αποτελεί η ανάδειξη και προβολή όλων των αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς;

Η κατάκτηση των στόχων μας μέσα από ένα πρίσμα ιδανικών και κοινωνικής προσφοράς. Σε όλες μας τις δράσεις μέχρι τώρα, αποτελεί πρωταρχικής σημασίας ζήτημα το πόσο ωφελεί γενικότερα η κάθε μας δράση, τόσο την ομάδα, όσο και τους υπόλοιπους συντελεστές, όπως οι επισκέπτες, οι μέντορες των σεμιναρίων, οι τοπικές κοινωνίες, οι αρχαιολογικοί χώροι κ.α. Μόνο όταν τέτοια πρότζεκτ στέφονται με επιτυχία, νιώθουμε με τη σειρά μας αυτή την εσωτερική πληρότητα. Οι ατομικές και εταιρικές επιτυχίες έπονται.

Πώς παρακινείτε την ομάδα σας;

Ευτυχώς για εμάς, η ομάδα δε χρειάζεται παρακίνηση. Είμαστε όλοι τόσο παθιασμένοι με το αντικείμενό μας, που οι ιδέες πέφτουν βροχή και προσπαθούμε να εργαζόμαστε σκληρά για την υλοποίηση των στόχων μας. Είμαστε τυχεροί, τόσο για όσους απαρτίζουν την εταιρεία, όσο και για τους εξωτερικούς μας συνεργάτες.

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;

Πιστεύω πως πρέπει να ξεκινήσει κάποιος χωρίς χρήματα και επενδυτές. Η προετοιμασία για την υλοποίηση της επιχειρηματικής ιδέας νομίζω πως είναι η πιο σημαντική φάση μέχρι την εξέλιξή της σε ένα πραγματικό επιχειρηματικό σχέδιο. Έπειτα, η συμμετοχή σε έναν incubator, όπως το egg, στο οποίο βρισκόμαστε, σου δίνει όλη την ώθηση ώστε να εξελιχθείς σε μια πραγματική εταιρεία και να έρθεις σε επαφή με επενδυτές και χρηματοδοτήσεις.

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;

Υπομονή, επιμονή και ισχυρή θέληση, να σκέφτονται αντισυμβατικά, να οραματίζονται τη μεγάλη εικόνα, να εργάζονται μεθοδικά και να ακολουθούν πιστά το όραμά τους. Η επιχειρηματικότητα, παρά τη δαιμονοποίηση που υφίσταται στην Ελλάδα, αποτελεί τη μόνη λύση όπου οι ιδέες γίνονται πράξη, αλλάζοντας τα δεδομένα του μέλλοντος. Τόλμη λοιπόν και επιμονή!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr