NEWSFLASH...
Διεθνή
ανάγνωση

Μην πιστεύεις πια στα "ψεύτικα’’ χαμόγελα!

Μην πιστεύεις πια στα "ψεύτικα’’ χαμόγελα!

Πώς είναι να ζεις με το βάρος ενός ολόκληρου έθνους πάνω στους ώμους σου; Σίγουρα το φορτίο είναι βαρύ και ασήκωτο, πόσο μάλλον να χρειάζεται όπου πας και όπου βρεθείς να κυκλοφορείς με ένα χαμόγελο! Βρήκαμε λοιπόν πως αντέχει και χαμογελάει ο Πρωθυπουργός της χώρας μας όποτε τον αποθανατίζει ένας φακός. Όλα είναι μια απάτη τελικά!

Ναι η φωτογραφία η ανωτέρω κρύβει ΨΕΜΑΤΑ! Δημιουργήθηκε αφού κατεβάσαμε την αυθεντική φωτογραφία από το Google και χρησιμοποιήσαμε μια εφαρμογή, την FaceAPP. Η εφαρμογή αυτή προσφέρει τη δυνατότητα στον εκάστοτε χρήστη να επεξεργαστεί μια φωτογραφία με ότι τρόπο αυτός επιθυμεί. Μπορεί να προσθέσει χαμόγελα εκεί που δεν υπάρχουν, ή μπορεί να παίξει με την ηλικία, είτε να δείξει ένα πρόσωπο νεότερο από όσο είναι είτε… γηραιότερο. Να προκαλέσει αλλαγή φύλου ή ακόμα και να σε κάνει να φανείς πιο… όμορφος από όσο θα ήθελες ή πιστεύεις ότι είσαι. Κατέβασε το App και ‘’επεξεργάσου’’ την πραγματικότητα!

Η εφαρμογή FaceApp δημιουργήθηκε από μια μικρή ομάδα στην Αγία Πετρούπολη. ‘’Δημιουργήσαμε αυτή την καινούργια τεχνολογία η οποία επεξεργάζεται το νευρωτικό δίκτυο ενός προσώπου αλλάζοντας την οποιαδήποτε φωτογραφία αλλά χωρίς να χάνεται ο ρεαλισμός της’’ εξηγεί ο founder και CEO Yaroslav Goncharov, ο οποίος μάλιστα χρηματοδότησε το πρότζεκτ με λεφτά από τη δικιά του τσέπη. Η πρώτη απόπειρα πήρε στην ομάδα 8 μήνες πριν την πρώτη κυκλοφορία του!

Παράθεση - epixeiro.gr

Αν λάβουμε στα υπόψιν τον ναρκισσισμό της ελληνικής κουλτούρας και των πολλών selfies είναι μάλλον θέμα χρόνου να κάνει την θραύση και στην Ελλάδα

Ο Goncharov σημειώνει επίσης πως το FaceApp δεν ακολουθεί τη συνηθισμένη τακτική των περισσότερων αντίστοιχων εφαρμογών. Για παράδειγμα το Meitu μπορεί να σε κάνει να φαίνεσαι σαν anime στην φωτογραφία, ή το Prisma προσδίδει μια πιο καλλιτεχνική πινελιά ενώ το MSQRD προσθέτει μάσκες cartoon. Διασκεδαστικές όλες αυτές οι εφαρμογές, όμως ύστερα από την επεξεργασία χάνεται ο ρεαλισμός, που είναι και ο στόχος τους όμως αυτός ακριβώς, δηλαδή να αντικατασταθεί ο ρεαλισμός με τη διασκέδαση. Με το FaceApp όμως χρησιμοποιείται το deep learning technology το οποίο δεν προσθέτει φίλτρα πάνω στην φωτογραφία, αλλά την επεξεργάζεται στην ‘’ρίζα’’ της. Ένα χαμόγελο δεν είναι μόνο τα χείλη και εμφάνιση δοντιών. Είναι όλα το νευρικό σύστημα πάνω στο πρόσωπο, τα φρίδια, οι ρυτίδες κ.ο.κ.

Όλα αυτά σε μια εποχή που οι λάτρεις του ρεαλισμού αυξάνονται συνεχώς. Πάρτε παράδειγμα και το Hollywood όπου τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες ταινίες comics γυρίζονται γύρω από ένα ‘’ρεαλιστικό’’ πλαίσιο. Ο Goncharov πιστεύει πως έχει στα χέρια του ένα viral App, καθώς το FaceApp έχει ήδη πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες!

Ανάμεσα στις χώρες που έχει κάνει την μεγαλύτερη θραύση είναι η Ιαπωνία, Ολλανδία, Κίνα, Νορβηγία, Ρωσία και Αργεντινή. Αν λάβουμε στα υπόψιν τον ναρκισσισμό της ελληνικής κουλτούρας και των πολλών selfies που βλέπουμε σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα καθημερινά, είναι μάλλον θέμα χρόνου να κάνει την θραύση και στην Ελλάδα.

Το FaceApp δεν είναι τέλειο φυσικά στη χρήση του, θέλει η φωτογραφία να είναι κατάλληλη ώστε να υπάρξει ικανοποιητικό αποτέλεσμα ύστερα από την επεξεργασία. Όμως τα αποτελέσματα είναι άκρως ρεαλιστικά, απολαυστικά και κυρίως διασκεδαστικά μετά από μια πετυχημένη επεξεργασία! Θα καταφέρει το FaceApp να επιβιώσει στην αγορά των selfies; Μόνο ο χρόνος θα δείξει. Σίγουρα θα πρέπει να σκεφτεί η ομάδα και νέες καινοτόμες ιδέες, να δώσει έξτρα κίνητρα στους χρήστες, γιατί κακά τα ψέματα, μπορεί να μορφοποιήσει κανείς μια – δυο και τρεις φορές το πρόσωπο ενός διάσημου προσώπου αλλά κάπου εκεί θα αρχίσει να χάνει το ενδιαφέρον του. Εξάλλου τι μπορεί να συγκριθεί με ένα πραγματικό και αυθεντικά προερχόμενο από την καρδιά χαμόγελο σαν το δικό μου παρακάτω;

Μην πιστεύεις πια στα "ψεύτικα’’ χαμόγελα!

Πάλι την πάτησες αγαπητέ αναγνώστη, έκλαιγα στην φωτογραφία όταν τραβήχτηκε...

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr