NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Messinian Hub: Η Ελληνική εταιρεία που διαπρέπει στο τομέα των Αρωματικών & Φαρμακευτικών Φυτών

Messinian Hub: Η Ελληνική εταιρεία που διαπρέπει στο τομέα των Αρωματικών & Φαρμακευτικών Φυτών

Το epixeiro.gr μίλησε με τους ιδρυτές του Messinian Hub, Βασίλειο Νίκα και Καδόγλου Νικόλαο.

Η Messinian Hub-herbal products & more ιδρύθηκε το 2016 στον κόμβο επιχειρηματικότητας Egg και είναι μια νέα εταιρία στον τομέα των Αρωματικών & Φαρμακευτικών Φυτών (ΑΦΦ). Όλα ξεκινάνε από την αγενή αναπαραγωγή (μοσχεύματα-in vitro) φυτικών ειδών ΑΦΦ τα οποία και δίνονται σε τιμές κόστους στους παραγωγούς για καλλιέργεια. Η εταιρία αγοράζει την παραγωγή στην ήδη προκαθορισμένη τιμή βάσει του Ιδιωτικού Συμφωνητικού (ΙΣ) όπου και διασαφηνίζεται η σχέση εταιρία-παραγωγός. Ακολουθεί επεξεργασία και τυποποίηση της ξηρής δρόγης ΑΦΦ σε μορφή bulk ή συσκευασίας. Σκοπός της εταιρίας για την επόμενη 2ετία είναι να εισέλθει δυναμικά στον τομέα των ΑΦΦ συνάπτοντας συμβολαιακή συνεργασία με παραγωγούς για την καλλιέργεια 120 στρεμμάτων. Τα φυτικά είδη που θα καλλιεργηθούν -εκτατικά πλέον- θα είναι η ελληνική ρίγανη, το ελληνικό (τρίλοβο) φασκόμηλο, το κεφαλωτό θυμάρι, το τσάι του Ταϋγέτου (σιδερίτης) και το θρούμπι.

Ποιο είναι το όραμα σας; 

Η Messinian Hub-herbal products & more στοχεύει σε βάθος 5ετίας στην εγκατάσταση πρότυπης φυτωριακής μονάδας (μοσχεύματα-in vitro) σε συνδυασμό με τη δημιουργία καθετοποιημένης μονάδας επεξεργασίας (ξήρανση, επεξεργασία, τυποποίηση) ΑΦΦ. Η εταιρία θα δραστηριοποιηθεί στο χονδρικό (B2B) εμπόριο βοτάνων (αγορές 1ης προτεραιότητας), ενώ στην συνέχεια θα επιχειρήσει δυναμικά στους τομείς της Βιομηχανίας Τροφίμων, Φαρμακοβιομηχανίας, Κοσμετολογίας και χονδρικό εμπόριο πολλαπλασιαστικού υλικού (αγορές 2ης προτεραιότητας.

Παράθεση - epixeiro.gr

Ανεξαρτήτως τύπου, η επιχείρηση για τα πρώτα της λειτουργικά έξοδα θα χρειαστεί κεφάλαιο

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς;

Στην Messinian Hub-herbal products & more θεωρούμε ότι με την δημιουργία μιας πλήρους καθετοποιημένης μονάδας σε συνδυασμό με μια πιο επαναστατική μέθοδο αγενούς αναπαραγωγής φυτών (in vitro), θα είμαστε σε θέση να πολλαπλασιάζουμε μεγάλες ποσότητες ΑΦΦ -και μελλοντικά άλλα είδη- πάντα σύμφωνα με τη ζήτηση της παγκόσμιας αγοράς. Τέλος, η εταιρία ήδη προχώρησε σε συμφωνία με το Δασαρχείο για την αποκατάσταση μέρους της χλωρίδας του Ταϋγέτου.

Πώς παρακινείτε την ομάδα σας;

Στην εταιρία όλοι προσπαθούμε να αναπτύσσουμε καλές σχέσεις μεταξύ μας, διότι θεωρούμε ότι αυτός ο παράγοντας είναι καθοριστικός και αποτελεί κίνητρο για τη επίτευξη των στόχων. Επιπλέον, η δημιουργία μιας επιχείρησης σημαίνει -εκτός των άλλων- διεύρυνση των γνώσεων στον τομέα των ΑΦΦ, καθώς επίσης και ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων μέσα από τον κύκλο παραγωγής. Όσον αφορά την ανταμοιβή σε αρκετές των περιπτώσεων παρέχονται και ποσοστά επί των πωλήσεων.

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;

Χωρίς αρχικώς να υπάρχει κάποιο κεφάλαιο εκκίνησης η δημιουργία μιας startup είναι αδύνατη. Ανεξαρτήτως τύπου, η επιχείρηση για τα πρώτα της λειτουργικά έξοδα θα χρειαστεί κεφάλαιο.

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;

Μια συμβουλή που θα δίναμε σε αυτούς/ές που επιθυμούν να επιχειρήσουν είναι να δώσουν ιδιαίτερη βάση στην επιλογή ανθρωπίνου δυναμικού, σε ένα ρεαλιστικό Business Plan και στην δέσμευση εργασίας τους πάνω στο γενικότερο project. Στην περίοδο που όλοι ζούμε, δε δημιουργούνται από μόνες τους οι ευκαιρίες, ωστόσο κατά τη διάρκειά της διατηρούνται οι υγιείς επιχειρήσεις, οι ασθενέστερες μοιραία εγκαταλείπουν και οι υγιώς σκεπτόμενοι βρίσκουν χώρο για δημιουργία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr