NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Οι start-ups συζητούν και πίνουν καφέ

Οι start-ups συζητούν και πίνουν καφέ
23_02_2017 | 12:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Το Open Coffee επιστρέφει ανανεωμένο και πιο δυναμικό από ποτέ στο Ηράκλειο της Κρήτης, στις 4 Μαρτίου, στο δημιουργικό χώρο του Comeet, στην οδό Λουκά Πετράκη   3.

Κάτι καινούργιο ετοιμάζεται, λοιπόν, αλλά πάντα με την ταυτότητα και το στυλ του Open Coffee, χωρίς επίσημες ενδυμασίες και γραβάτες. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 18:30 και το Crop-Roastery_Brewery θα είναι μαζί μας, προσφέροντας μυρωδάτο καφέ πριν ξεκινήσουν οι   ομιλίες.

Οι ομιλητές:

Η Ζαχαρένια Ατζιτζικάκη είναι Lead Designer σε μια από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές start-ups, την Workable. Διαχειρίζεται remotely μια ομάδα ταλαντούχων designers από το σπίτι της στο Ηράκλειο, βοηθώντας  τους  να  σχεδιάσουν  ένα  χρηστικό εργαλείο προσλήψεων, που πλέον χρησιμοποιείται  από

6.000 εταιρείες καθημερινά. Μία από τις καινοτομίες του συγκεκριμένου εργαλείου είναι η εύκολη πρόσβαση που έχει ο ενδιαφερόμενος σε ανοιχτές θέσεις εργασίας, μέσω του Linkedin λογαριασμού του. Στη συνέχεια η κάθε επιχείρηση μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε χιλιάδες βιογραφικά τους κατάλληλους υποψηφίους για μία θέση. Η Ζαχαρένια γράφει για design και productivity στο blog της και ποστάρει γατοselfies στο Twitter σαν @sugarenia. Θα μας μιλήσει για το πώς μπορεί κάποιος να είναι leader μιας ομάδας από  απόσταση.

O Μάνος Περακάκης είναι καθηγητής εφαρμογών του ΤΕΙ Κρήτης και βασικός συνιδρυτής της Mentionlytics, μιας start-up που αναπτύσσει την ομώνυμη πλατφόρμα για Web & Social MediaMonitoring. Το Mentionlytics είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα, με το οποίο μια  επιχείρηση μπορεί να παρακολουθήσει μέσα από ένα εξαιρετικά εύχρηστο περιβάλλον τη διαδικτυακή φήμη της στο Web και τα Social Media. Στις 16 Φεβρουαρίου στην απονομή των πρώτων WebX Awards, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, το Mentiolytics βραβεύτηκε με Gold Award στην κατηγορία start-up, ενώ λίγες μόλις εβδομάδες πριν είχε βραβευτεί από τον αμερικανικό οργανισμό Association of Marketing and Communication Professionals (AMCP) με το παγκόσμιο βραβείο Platinum AVA Digital Award στην κατηγορία Marketing, PR, Advertising, Digital Agency. Ο Μάνος, θα μιλήσει για την σημασία του Brand Monitoring για μια επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη, θα παρουσιάσει την πλατφόρμα Mentionlytics, καθώς και στοιχεία για την μέχρι τώρα πορεία  της.

Η Openichnos είναι μια Κρητική start-up εταιρία με μια καταξιωμένη ομάδα, που αποτελείται από αποφοίτους του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς επίσης, από ακαδημαϊκούς και ανθρώπους της βιομηχανίας. Η εταιρία δημιούργησε την πρώτη ενεργειακά αυτόνομη συσκευή εντοπισμού σκαφών, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στην Ελλάδα. Ως ατού της έχει τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, τον άριστο εντοπισμό σκαφών σε παγκόσμια κλίμακα, χωρίς να αφήνει περιθώρια λάθους, ενώ ταυτόχρονα παρέχει υπηρεσία έκτακτης ανάγκης. Η Openichnos συμμετείχε και κατέκτησε το 1ο Βραβείο στον 3ο διαγωνισμό BlueGrowth ενώ, προκρίθηκε στους 25 ημιφιναλίστ του διαγωνισμού του MIT Enterprise Forum Greece. Ο Θέμης Κουτσουράς θα μας αναλύσει τα βήματα που ακολούθησε για τη δημιουργία της start-up, την μέχρι τώρα πορεία της στο χώρο της τεχνολογίας και το πώς είναι εφικτό για τον καθένα με μια πρωτότυπη ιδέα και καθοδήγηση να πετύχει το βέλτιστο.

Το Open Coffee Heraklion είναι ένα μέρος συνάντησης για ανθρώπους που δημιουργούν ή θέλουν να δημιουργήσουν, για εκείνους που είτε εργάζονται είτε ενδιαφέρονται για το χώρο της τεχνολογίας.

Αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν με το επιχειρείν και να γνωρίσουν ανθρώπους μέσα από το χώρο αυτό, να ανταλλάξουν ιδέες ή να βελτιώσουν τις ήδη   υπάρχουσες.

Αν, λοιπόν, έχεις κάποια από τα παραπάνω ενδιαφέροντα και θέλεις να παρευρεθείς μην το σκέφτεσαι! Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο, χωρίς κόστος συμμετοχής. Κράτησε θέση τώρα στο  www.meetup.com/opencoffeeher.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr