NEWSFLASH...
Διεθνή
ανάγνωση

Project Virtuous Triangle: Προπτυχιακοί φοιτητές βοηθάνε παιδιά προσφύγων

Project Virtuous Triangle: Προπτυχιακοί φοιτητές βοηθάνε παιδιά προσφύγων

Το Project Virtuous Triangle, που έχει βραβευτεί με το European Social Innovation Award, αντιστοιχεί παιδιά από την Συρία με φοιτητές Τουρκικών Πανεπιστημίων και με παιδιά σχολικής ηλικίας. Ο Ibrahim Cikrikcioglu, φοιτητής στο Bogazici University και ένας εκ των ιδρυτών του Project Virtuous Triangle μίλησε στο epixeiro.gr.

Έχει στόχο να λύσει ταυτόχρονα προβλήματα εκπαίδευσης και ενσωμάτωσης. Ενώ ενδυναμώνει τους νεοεισελθέντες, αντιμετωπίζει επίσης το τοπικό εκπαιδευτικό πρόβλημα, επομένως χρησιμοποιεί ένα παγκόσμιο πρόβλημα ως μοχλό για την τοπική ενίσχυση και αντίστροφα. Οι ιδρυτές είναι φοιτητές οικονομικών και νομικών σχολών που σύντομα τελειώνουν τις προπτυχιακές τους σπουδές.

 Έχει αλλάξει το όραμά σας ένα χρόνο μετά την βράβευσή σας; Και τι έχετε καταφέρει μέσα στον ένα χρόνο;

Βασικά, όταν βραβευτήκαμε, το πρότζεκτ δεν είχε ξεκινήσει. Παρά το ότι ήμασταν απασχολημένοι με πολλά πρότζεκτ, το Project Virtuous Triangle ήταν απλά μια ιδέα. Ήμασταν περίεργοι για το feedback από τον διαγωνισμό, και ήταν τον Οκτώβριο του 2016 που επισήμως προχωρήσαμε. Επομένως, έως τώρα, λύσαμε κάποια πρακτικά προβλήματα όπως τον μηχανισμό αντιστοίχισης, τοποθεσίας, θέματα στρατηγικής εταιρικής σχέσης. Προσθέσαμε επίσης διάφορους μηχανισμούς, όπως μαθητές λυκείου "μαθητευόμενος" για να εμπλουτίσουν την αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών του κάθε τριγώνου.

Με τι προκλήσεις έχετε έρθει αντιμέτωποι και πως τις αντιμετωπίσατε;

Μεταξύ πολλών προβλημάτων, η οικονομική κατάσταση των προσφύγων αποτελεί το δυσκολότερο όλων. Έχοντας χάσει τους πατεράδες του, τα παιδιά – πρόσφυγες, αποτελούν την κυριότερη πηγή εσόδων για τις οικογένειές τους. Η κατάσταση αυτή εμποδίζει εντελώς την συμμετοχή παιδιών στο πρότζεκτ. Δεν ξεπεράσαμε εντελώς το πρόβλημα αλλά δουλεύουμε να βρούμε έναν διαφορετικό μηχανισμό χρηματοδότησης για αυτές τις οικογένειες. Ήταν επίσης μια πρόκληση για μας να προετοιμάσουμε ένα μοναδικό, ολοκληρωμένο και ευεργετικό πρόγραμμα σπουδών για τα παιδιά από την Συρία. Ενώ ψάχναμε τις λύσεις, δεχτήκαμε την βοήθεια ενός άλλου πρότζεκτ, του ‘’ Hope Tent’’, και άλλων πρότζεκτ ή ΜΚΟ που είχαν μεγαλύτερη εμπειρία στον τομέα.

Παράθεση - epixeiro.gr

Είναι πρόκληση για μας να προετοιμάσουμε ένα μοναδικό, ολοκληρωμένο και ευεργετικό πρόγραμμα σπουδών για τα παιδιά από την Συρία

Πώς είναι να δουλεύετε πάνω σε μια ιδέα η οποία όντως πραγματοποιεί μια σημαντική αλλαγή για τους πρόσφυγες;

Νομίζουμε πως η απάντηση στην ερώτηση σχετίζεται επίσης με την δράση ενός ανθρώπου στον κόσμο. Η ανθρωπότητα είναι γνωστό ότι μπορεί να κάνει την διαφορά ή να κάνει αλλαγές σε πράματα που θεωρεί πολύτιμα. Οι πρόσφυγες είναι πολύτιμοι για εμάς, και απλά μας γεμίζει χαρά και ευχαρίστηση όταν κάνουμε τα πρότυπα ζωής τους να μοιάζουν με αυτά των ντόπιων. Πιστεύουμε επίσης πως κάθε άντρας και γυναίκα αποτελούν και μια ιστορία. Επομένως, δεν πρόκειται για έναν μονόδρομο. Ενώ προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά τους, μαθαίνουμε από τις αφηγήσεις τους, την ιστορία τους, ακόμα και από ένα τους χαμόγελο.

Πώς το European Social Innovation Award σας βοήθησε να πετύχετε τους στόχους σας;

Βασικά, σου προσφέρει τρομερές ευκαιρίες πάνω στο network αλλά το πώς θα τις εκμεταλλευτείς εξαρτάται κυρίως από εσένα. Οι άνθρωποι απλά σε βρίσκουν μέσα από διαφορετικές πλατφόρμες, e-mails, και ειδήσεις. Το να έχεις βραβευτεί ως νικητής του EUSIC, αναγκάζει τον κόσμο να σε πάρει στα σοβαρά και να εμπιστευτεί την καινοτομία σου. Χάρη σε πολλά εργαστήρια, σεμινάρια και συζητήσεις στη διάρκεια του διαγωνισμού, μάθαμε πάρα πολλά σχετικά με το project design, τις μετρήσεις, τον αντίκτυπο και την συγκέντρωση κεφαλαίου.

Έχετε καμιά συμβουλή σε νέους επιχειρηματίες που θέλουν να κάνουν την διαφορά στον κόσμο;

Όταν κάναμε την αίτηση στον διαγωνισμό του 2016, ήταν μονάχα ένα όνειρο το να βρεθούμε μεταξύ των 3 νικητών. Ωστόσο, αυτό δεν μας εμπόδισε στο να συμμετάσχουμε. Επομένως, το θάρρος είναι αυτό που σε βοηθάει να πραγματοποιήσεις μερικά πράματα. Κατά δεύτερον, οι νέοι επιχειρηματίες δεν χρειάζεται να έχουν ένα τέλεια σχεδιασμένο πρότζεκτ στην αρχή. Πρέπει να το φροντίζουν όσο προχωράνε. Μια τέτοια στρατηγική ενισχύει το θάρρος τους και δεν τους πτοεί από την αρχή – αρχή.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr