NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Πτώση στα τεχνολογικά προϊόντα το 2016 σύμφωνα με την GFK

Πτώση στα τεχνολογικά προϊόντα το 2016 σύμφωνα με την GFK

Σε 1,9 δις. ευρώ, με απώλειες 2,9% σε σύγκριση με το 2015, διαμορφώθηκε πέρσι ο τζίρος της αγοράς των τεχνολογικών προϊόντων με βάση τις μετρήσεις που διενεργεί η GFK.

Από τις επιμέρους αγορές τις μεγαλύτερες απώλειες 20,6% σημείωσε ο κλάδος της πληροφορικής, ακολούθησαν τα φωτογραφικά είδη με πτώση 8,7%, τα είδη αναλωσίμων και εξοπλισμού γραφείου με κάμψη κατά 3,5%. Αντίθετα θετικά κινήθηκαν οι μεγάλες οικιακές συσκευές με αύξηση πωλήσεων κατά 3,1%, οι μικρές οικιακές συσκευές κατά 2,8%, οι τηλεπικοινωνίες με άνοδο κατά 2,9%. Οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών παρέμειναν αμετάβλητες.

Κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα πάντα με την GFK, η αγορά των τεχνολογικών καταναλωτικών αγαθών στην Ελλάδα παρέμεινε σχεδόν σταθερή (-0,1%) σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015, με το συνολικό τζίρο να ανέρχεται σε 586 εκατ. ευρώ. Ο τομέας με την καλύτερη επίδοση ήταν αυτός των ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών, οποίος ενισχύθηκε κατά 4,6%. Ακολούθησαν οι μικρές οικιακές συσκευές με άνοδο 3,5% και οι τηλεπικοινωνίες με αύξηση κατά 1,7%.

H «Black Friday» επηρέασε σημαντικά όλους τους τομείς που σημείωσαν άνοδο. Οι τηλεοράσεις καθώς και οι «παιχνιδομηχανές» ήταν οι κατηγορίες που ωφελήθηκαν περισσότερο. Οι αναλυτές σημειώνουν πως η «Black Friday» βοήθησε τις επιχειρήσεις τον Νοέμβριο, αλλά ουσιαστικά έφερε τις πωλήσεις πιο μπροστά χρονικά, καθώς τις στερήθηκε ο Δεκέμβριος.

Στις μεγάλες οικιακές συσκευές οι απορροφητήρες ήταν η μόνη κατηγορία που παρουσίασε θετικό πρόσημο. Οι τηλεπικοινωνίας παρέμειναν θετικές, αν και σε χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με τα προηγούμενα τρίμηνα. Τα κινητά τηλέφωνα, που είναι η κύρια κατηγορία, είχαν σχετικά σταθερή παρουσία σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Σημαντική αύξηση παρουσίασαν στο τέλος της χρονιάς τα ακουστικά και τα wearables.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr