NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Εκδηλώσεις ECOWEEK GENIUS σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εκδηλώσεις ECOWEEK GENIUS σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
04_03_2017 | 18:56
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Η ελληνική-δεθνής ΜΚΟ ECOWEEK σε συνεργασία με το 92Υ της Νέας Υόρκης, διοργανώνει δύο εκδηλώσεις στην Ελλάδα στο πλαίσιο της εβδομάδας ‘7 Days of Genius’ για νέους με θέμα την καινοτομία, αειφορία, σχεδιασμό και προσφορά στην κοινωνία.

Οι δύο ημερίδες πραγματοποιούνται στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη:

Θεσσαλονίκη στις 10/3 στις 17:00: ΑΚΤΟ Θεσσαλονίκη (οδός 26ης Οκτωβρίου 30-40)

Η ημερίδα περιλαμβάνει ομιλίες των Breath Inn, Rhoeco, Blind+ / nCube, Caraban Bed&Breakfast και παρουσίαση της δραστηριότητας της ΜΚΟ ECOWEEK στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θα προβληθεί η ταινία THE HUMAN SCALE βασισμένη στο έργο του βραβευμένου Δανού πολεοδόμου Jan Gehl που αναφέρεται μεταξύ άλλων στην πεζοδρόμηση της Times Square στη Νέα Υόρκη και σε παρεμβάσεις σε πόλεις στην Κίνα, Ινδία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Αθήνα στις 11/3 στις 12:00: ΑΚΤΟ (οδός Ευελπίδων 11Α)

Η ημερίδα περιλαμβάνει ομιλία του αρχιτέκτονα Αντώνης Σεμερτσίδη για το ‘Χιονοδρομικό Κέντρο στη Βασιλίτσα’ που αναπτύχθηκε από ομάδα του ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ της ECOWEEK, η αρχιτέκτονας και αρχιτέκτονας τοπίου Ναταλία Παντελίδου θα παρουσιάσει έργα αρχιτεκτονικής τοπίου και ο αρχιτέκτονας και συμβούλος περιβάλλοντος και ιδρυτής της ECOWEEK Δρ. Ηλίας Μεσσίνας, θα παρουσιάσει το έργο της ECOWEEK στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο αρχιτέκτονας Αντώνης Γαβαλάς, ειδικός στον αειφόρο σχεδιασμό, θα κάνει εισήγηση σχετικά με 2 ιδρύματα της Αθήνας με τα οποία θα ασχοληθεί η ομάδα του ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ της ECOWEEK στην Αθήνα. Πρόκεται για δύο ιδρύματα/θεραπευτήρια που φιλοξενούν παιδιά αλλά και ανθρώπους με αναπηρίες όλων των ηλικιών και τα οποία έχουν ανάγκη νέων ιδεών, λύσεων και προτάσεων για την αναβάθμιση δωματίων και χώρων υγιεινής καθώς και παρεμβάσεων στον περιβάλλοντα χώρο. Η ομάδα νέων αρχιτεκτόνων, αρχιτεκτόνων τοπίου, μηχανικών και σχεδιαστών του ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ θα προτείνει αρχιτεκτονικές λύσεις αποκτώντας εμπειρία στο χώρο και προσφέροντας πολύτιμο έργο στα ιδρύματα αυτά. Μέρος των προτάσεων θα υλοποιηθούν από την ομάδα.

Επιπλέον εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Λονδίνο, Βουκουρέστι, Ιεροσόλυμα, Βομβάη, Σαράγεβο και αλλού. Το πλήρες πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε στη σελίδα: http://ecoweekgenius.org.

 Η ΜΚΟ ECOWEEK δημιουργήθηκε το 2005 στην Ελλάδα με σκοπό την ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και την προώθηση των αρχών της αειφορίας – για το περιβάλλον, την κοινωνία και την τοπική οικονομία. Η ECOWEEK δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει ένα δίκτυο μελών σε 55 χώρες.

Το ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ είναι ένας θεσμός της ΜΚΟ ECOWEEK που ξεκίνησε το 2011 με στόχο να δώσει σε νέους αρχιτέκτονες, αρχιτέκτονες τοπίου, σχεδιαστές και μηχανικούς την ευκαιρία να αναλάβουν πρωτοβουλία και να προτείνουν λύσεις σε πραγματικά έργα μικρής έως μεσαίας κλίμακας με κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Το ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ προσφέρει απόκτηση εμπειρίας, δικτύωση και γνωριμίες ενώ παράλληλα αποτελεί πλατφόρμα για προσφορά βοήθειας σε ιδρύματα και φορείς που έχουν ανάγκη. Η συμμετοχή στο ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ γίνεται σε εθελοντική βάση. 

Η συμμετοχή στις ημερίδες της ECOWEEK GENIUS είναι δωρεάν και ανοιχτές στο ευρύ κοινό. Για συμμετοχή στις ημερίδες ECOWEEK GENIUS απαιτείται προεγγραφή στη σελίδα: http://ecoweekgenius.org.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr