NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Το πάρκινγκ αλλάζει

Το πάρκινγκ αλλάζει

Το parky.gr ήρθε να μας σώσει από την ταλαιπωρία του πάρκινγκ!

Πάντα προτιμάμε να παίρνουμε αυτοκίνητο αντί των μέσων μαζικής μεταφοράς για να φτάνουμε στον προορισμό μας. Προσωπικά όμως, κάθε φορά πριν πάρω το αμάξι έχω την ίδια ακριβώς σκέψη να μου περνάει από το μυαλό. Θα βρω πάρκινγκ εκεί που πηγαίνω; Και η σκέψη ακολουθείται από μια επόμενη που λέει '' πόση ώρα θα ψάχνω πάρκινγκ όταν γυρίσω''; Και σκεφτόμουν γιατί δεν υπάρχουν πρακτικές και απλές λύσεις για το παρκάρισμα σε μία πόλη που το έχει τόσο ανάγκη; Κάπως έτσι μια μέρα έπεσα πάνω στο parky.gr και χάρηκα που επιτέλους κάποιος ασχολήθηκε με αυτό το ζήτημα.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μια ομάδα 3 ατόμων, που απαρτίζεται από την 25χρονη Μαρία-Ζωή, η οποία έχει εργαστεί ως financial και business analyst στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με σπουδές Finance στο Deree και Εφαρμοσμένα Μαθηματικά στο Πολυτεχνείο, τον 24χρονο Θοδωρή Σωτηρίου, απόφοιτο Management του Deree και του τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που μεταξύ άλλων έχει «περάσει» και από την Coca Cola (εξωτερικού), και τον Χρήστο Χατζή, τον chief engineer της Parky, τον οποίο η Μαρία-Ζωή και ο Θοδωρής γνώρισαν στο Athens Startup Weekend University 2016.

Η γέννηση της ιδέας.

Ένα βράδυ η Μαρία-Ζωή μαζί με τον Θοδωρή ήταν καλεσμένοι σε ένα μαγαζί στο κέντρο για τα γενέθλια ενός φίλου τους. Ύστερα από αρκετή ώρα αναζήτησης μίας θέσης πάρκινγκ, και ενώ αναγκάστηκαν τελικά να παρκάρουν σε ένα οργανωμένο πάρκινγκ και να το πληρώσουν, παρατήρησαν προς μεγάλη τους περιέργεια αρκετές άδειες πιλωτές και γενικότερα θέσεις πάρκινγκ που περνούσαν απλά ανεκμετάλλευτες. Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα για το parky.gr η λειτουργία του οποίου είναι πάρα πολύ απλή και όπως δήλωσε και ο Θοδωρής, η ιδέα βασίζεται σε μια απλή φράση: Βρες πάρκινγκ σε πιλοτές πολυκατοικιών ή κέρδισε νοικιάζοντας την δική σου.

Παράθεση - epixeiro.gr

Βρες πάρκινγκ σε πιλοτές πολυκατοικιών ή κέρδισε νοικιάζοντας την δική σου

Η λειτουργία του είναι διπλής φύσεως εξηγεί η Μαρία-Ζωή:

«Από την μία οι ιδιοκτήτες των θέσεων πάρκινγκ μπορούν να τις διαθέσουν για τις ώρες που δεν τις χρησιμοποιούν. Για παράδειγμα αν λείπουν στην δουλειά και γνωρίζουν πως η θέση τους θα παραμείνει κενή από τις 7-8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα που θα γυρίσουν, γιατί να μην βγάλουν ένα επιπλέον εισόδημα βοηθώντας παράλληλα κάποιον άλλον που θα ψάχνει θέση πάρκινγκ στην περιοχή. Και από την άλλη πλευρά για τους οδηγούς είναι πολύ ξεκάθαρα τα οφέλη. Δεν θα ψάχνουν μια ώρα για μία θέση, γλυτώνουν εκνευρισμό, την συμφόρηση στους δρόμους, και γενικά όλα τα γνωστά προβλήματα που προκαλεί η αναζήτηση πάρκινγκ». Εξηγεί στην συνέχεια ο Θοδωρής πως: «Επίσης προσφέρονται καλύτερες τιμές από τα επαγγελματικά γκαράζ σύμφωνα με τις τιμές που παίζονται στην πλατφόρμα τώρα. Υπάρχει πρόσβαση σε πολύ περισσότερες θέσεις διότι τα επαγγελματικά γκαράζ βρίσκονται σε συγκεκριμένη περιοχή και ανεξαρτήτως που βρίσκεται η δουλειά σου, είσαι αναγκασμένος να παρκάρεις στον συγκεκριμένο χώρο. Με τις πιλοτές όμως αυξάνονται οι πιθανότητες να παρκάρεις σε πιο ευνοϊκά για σένα σημεία και προφανώς είναι πολύ πιο ασφαλές από το επίφοβο παρκάρισμα στον δρόμο».

Το parky.gr ξεκίνησε την λειτουργία του στις 10 Φεβρουαρίου 2017 και παρ'όλα αυτά σύμφωνα με όσα λένε τα παιδιά η πορεία του είναι εξαιρετική έως σήμερα. « Έχουμε πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα, έχουμε ήδη ξεπεράσει τις 7 χιλιάδες page views. Καθημερινά έχουμε νέες εγγραφές. Σίγουρα θέλει χρόνο να χτιστεί η προσφορά και να έρθει να δέσει και η ζήτηση που είναι  πιο δεδομένη » δηλώνει σχετικά η Μαρία-Ζωή. Και συμπληρώνει ο Θοδωρής: « Μπορεί να ανοίξαμε πρόσφατα αλλά έχει προηγηθεί πολλή δουλειά. Αρχικά συμμετείχαμε πέρσι στο Athens Startup Weekend University στο Impact Hub Athens, όπου και γνωρίσαμε τον Χρήστο. Συμμετείχαμε στην συνέχεια σε 2 άλλους διαγωνισμούς, το Innovation 2016 και σε αυτόν του οικονομικού πανεπιστημίου της ΑΣΟΕ με αποτέλεσμα να βραβευτούμε και στους 2. Καταφέραμε και αποσπάσαμε κάποια χρηματικά έπαθλα, που ήταν πολύ σημαντικά για τα πρώτα μας βήματα. Δεν είχαμε κάποιο έτοιμο ολοκληρωμένο σχέδιο. Η συμμετοχή μας στους διαγωνισμούς αυτούς είχε περισσότερο σκοπό να ακούσουμε απόψεις και να δούμε την αποδοχή.  Κερδίσαμε με την ιδέα και όχι με κάποιο έτοιμο προϊόν ».

Ποιο είναι το όραμά σας;

«Να προσφέρουμε λύσεις όπου υπάρχει πρόβλημα πάρκινγκ. Να χρησιμοποιηθούν οι άδειες πιλοτές όπου υπάρχουν. Να πάμε και σε άλλες πόλεις, όπως Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, όπου υπάρχουν αντίστοιχα προβλήματα πάρκινγκ. Ξεκινήσαμε από Αθήνα γιατί εδώ μένουμε και γνωρίζουμε την πόλη. Πιστεύουμε πως αν καταφέρουμε εδώ μπορούμε μετά να επεκταθούμε και σε άλλες πόλεις. Θα θέλαμε επίσης να ανοίξουμε και κάποιες γκαραζόπορτες. Σίγουρα λύνουμε έτσι ένα πρόβλημα αλλά θα πρέπει να εξετάσουμε και νέες τεχνολογίες για να μπορέσει να γίνει η εταιρεία μας βιώσιμη σε 2-3 χρόνια, να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας, και ίσως να βγει και στο εξωτερικό. Θα πρέπει να ανοίξουμε και άλλο την ομάδα μας και πιστεύουμε πως η εταιρεία μας μπορεί να ανοίξει και άλλες θέσεις εργασίας, από customer service μέχρι και engineering γιατί ο Χρήστος έχει φτάσει στα όριά του ».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr