NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Vieno: Πιείτε δωρεάν ποτό στα καλύτερα bar Αθήνας

Vieno: Πιείτε δωρεάν ποτό στα καλύτερα bar Αθήνας

Το Vieno είναι μια δωρεάν εφαρμογή για smartphones που σε βοηθάει να… βγεις περισσότερο! Το κάνει αυτό δίνοντάς σου κάθε βράδυ ένα δωρεάν ποτό σε κάποια από τα καλύτερα bar της Αθήνας! Ο Συνιδρυτής και CEO της Vieno, Στέφανος Πρόκος, μίλησε στο epixeiro.gr.

Ο Στέφανος Πρόκος αποφοίτησε από το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ και κατέχει MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά από εκτεταμένη θητεία σε τμήματα Marketing μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών, τον κέρδισε η πρόκληση των startups με τα οποία ασχολείται ενεργά εδώ και 4 χρόνια.

To Vieno ξεκίνησε τη λειτουργία του (ως “Frink”) το 2015 και καθημερινά χρησιμοποιείται από 25.000 ανθρώπους και 110 επιχειρήσεις στην Αττική, ενώ λειτουργεί και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ποιο είναι το όραμά σας;

Το βραχυπρόθεσμο όραμά μας είναι να προσφέρουμε στους χρήστες μας την ευκαιρία να κερδίσουν όχι μόνο ένα ποτό καθημερινά μέσω της εφαρμογής μας, αλλά και έναν δωρεάν καφέ, ένα εισιτήριο για σινεμά ή θέατρο, ένα session σε γυμναστήριο ή ακόμα και μια θέση σε μία ομαδική εκδρομή. Οτιδήποτε θα τους βοηθήσει να βγουν έξω περισσότερο!

Μακροπρόθεσμα θέλουμε να έχουμε παρουσία σε αρκετές χώρες του εξωτερικού, κάτι το οποίο έχει ξεκινήσει δυναμικά με την επέκτασή μας στο Dubai από τον Ιανουάριο του 2017.

Παράθεση - epixeiro.gr

Επιτυχία για εμένα είναι να δουλεύεις με ανθρώπους που αγαπάς για κάτι που αγαπάς

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς;

Επιτυχία για εμένα είναι να δουλεύεις με ανθρώπους που αγαπάς για κάτι που αγαπάς και να βλέπεις ότι ο κόσμος το αγκαλιάζει και σε βοηθάει να ζεις από αυτό που κάνεις και ας μην πλουτίσεις απαραίτητα!

Πώς παρακινείτε την ομάδα σας;

Σίγουρα όχι με bonus παραγωγικότητας! Έχω καταλήξει ότι ο καλύτερος τρόπος να παρακινήσεις μία ομάδα είναι δίνοντάς τους ένα ξεκάθαρο όραμα, ένα ρεαλιστικό πλάνο για το πώς θα φτάσει η ομάδα ως εκεί και ένα αδελφικό, όχι μόνο συναδελφικό κλίμα. Επίσης, μία γερή ομαδική έξοδος την εβδομάδα πάντα βοηθάει!

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;

Φυσικά! Πιστεύω ακράδαντα ότι το 90% των θεμελίων μιας επιτυχημένης startup χτίζονται στις πρώτες κρίσιμες εβδομάδες που οι περισσότεροι δεν έχουν ούτε κεφάλαιο, ούτε επενδυτές: η ιδέα, το όραμα, η ομάδα και το σχέδιο είναι δωρεάν και σε αυτά χτίζεται η επιτυχία. Το κεφάλαιο απλά τα επιταχύνει και τα διευρύνει!

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;

Θα τους συμβούλευα να μην προσπαθούν να γίνουν κάτι που δεν είναι ξεκινώντας μία δική τους επιχείρηση. Θα έχουν άπειρες ευκαιρίες να το κάνουν αυτό δουλεύοντας για κάποιον άλλον και τα λεφτά θα είναι καλύτερα. Βρες το όραμά σου, γράψε κάτω το σχέδιό σου και ακολούθησε το όσο πιο μακριά σε πάει! 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr