NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

FEAC Engineering: Η Ελληνική εταιρεία μηχανικών

FEAC Engineering: Η Ελληνική εταιρεία μηχανικών

Ο Σωτήρης Κόκκινος, Διευθύνων Σύμβουλος της FEAC Engineering μίλησε στο epixeiro.gr.

Η FEAC Engineering αποτελεί μια δυναμική εταιρεία μηχανικών που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη προϊόντων μέσω ηλεκτρομηχανολογικής προσομοίωσης. Η υψηλού επιπέδου παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και ανάπτυξης υπολογιστικών εργαλείων, καθιστούν δυνατή την επίλυση μηχανικών προβλημάτων υψηλών τεχνολογικών απαιτήσεων. Η εταιρεία αναπτύσσει το δικό της λογισμικό εργαλείο προσομοιώσεων – PITHIA – το οποίο σε συνδυασμό με άλλα υπολογιστικά εργαλεία (Computer Aided Engineering (CAE)), δίνουν τη δυνατότητα state-of-the-art λύσεων κατά  τη διάρκεια του κύκλου ανάπτυξης ενός προϊόντος, από τον αρχικό σχεδιασμό έως την κατασκευή του πρωτοτύπου.

Ποιος είναι ο βασικός στόχος της FEAC Engineering; 

Βασικός στόχος της FEAC Engineering είναι να μπορέσει να προβλέψει την συμπεριφορά των υπό μελέτη κατασκευών σε πραγματικές συνθήκες, πολύ πριν η κατασκευή ξεκινήσει. Έχοντας τη δυνατότητα της μελέτης της πλειοψηφίας των φυσικών φαινομένων (ηλεκτρομαγνητισμός, αεροδυναμική, μεταφορά θερμότητας, αντοχή υλικών, κ.α.), η FEAC εγγυάται τον σχεδιασμό και την μελέτη κορυφαίων κατασκευών ενώ ταυτόχρονα καθιστά την πολυπλοκότητα εφικτή, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του κόστους ανάπτυξης ενός προϊόντος, στη βελτίωση της αποδοτικότητας του, στην αύξηση των επιδόσεων του προϊόντος και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των πελατών της FEAC.

Παράθεση - epixeiro.gr

Τίποτα από όλα όσα έχουμε καταφέρει δεν θα ήταν εφικτό εάν δεν είμασταν τόσο δεμένοι μεταξύ μας

Ποιο είναι το όραμα σας;

Το όραμα της εταιρείας μας είναι να παρέχει καινοτόμες λύσεις σε Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και Εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και:

  • να βοηθάμε στη διαδικασία της έρευνας & ανάπτυξης των πελατών μας με σκοπό την παραγωγή πρωτοπόρων και καινοτόμων προϊόντων
  • να εκτιμάμε με ακρίβεια την απόδοση και την ασφάλεια του προϊόντος πριν την κατασκευή
  • να εντοπίζουμε εγκαίρως και να επιλύουμε σχεδιαστικά σφάλματα
  • να ελαχιστοποιούμε το κόστος, μειώνοντας τα δοκιμές των πρωτοτύπων και του κόστους των πρώτων υλών
  • να μεγιστοποιούμε την απόδοση του προϊόντος με την εύρεση του βέλτιστου σχεδιασμού

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς;

Ως FEAC, ευελπιστούμε σε λίγα χρόνια να έχουμε αυξήσει τις θέσεις εργασίας και να απασχολούμε μερικούς από τους καλύτερους Έλληνες μηχανικούς και η εταιρεία να αποτελεί έναν παγκόσμιο παίκτη στο χώρο των προσομοιώσεων.

Πώς κρατάτε το κίνητρο ζωντανό στην ομάδα;

Τίποτα από όλα όσα έχουμε καταφέρει δεν θα ήταν εφικτό εάν δεν είμασταν τόσο δεμένοι μεταξύ μας. Κοινό μας στοιχείο είναι το Πολυτεχνείο Πατρών και το ότι υπήρξαμε φίλοι από τα φοιτητικά μας χρόνια. Επιπλέον, καταφέραμε και εξειδικευτήκαμε ο καθένας σε έναν διαφορετικό τομέα. Οπότε, ενώσαμε τη χημεία και τις δυνάμεις μας και αποτέλεσμα αυτού είναι η FEAC Engineering. Ο καθένας προσφέρει, προτείνει, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και φέρνει εις πέρας τα καθήκοντά του, πάντα με την υπστήριξη των υπολοίπων. Και στα καλά και στα κακά παραμένουμε ενωμένοι. Κοινός παρανομαστής μας αποτελεί η αγάπη μας για την καινοτομία. Η αριστεία και η εξειδίκευση είναι αναγκαία για να καταφέρει κανείς να αναταποκριθεί σε απαιτητικές δουλειές, αλλά αυτό μας κρατάει όλους ενεργούς, δημιουργικούς και σε εγρήγορση.

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;

Φυσικά. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια καλή ιδέα. Τα υπόλοιπα μέσα από σκληρή, καθημερινή δουλειά, με επιμονή, υπομονή, οργάνωση και προγραμματισμό θα έρθουν.

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;

Δεν έχουμε κάποια μαγική συμβουλή, αλλά έχουμε μία βασική αρχή, το ότι δεν περιμένουμε τα πράγματα να μας έρθουν έτοιμα και στρωμένα από μόνα τους. Πάντα προσπαθούμε να είμαστε ενεργοί και δημιουργικοί. Φυσικά χρειάζεται πολύ υπομονή και πολύς κόπος, σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Και πάντα πρέπει να παίρνουμε τα ρίσκα μας, τα οποία αν συνοδεύονται από μία ολοκληρωμένη μελέτη, μειώνονται δραστικά. Ίσως το εγχείρημα πετύχει, ίσως και όχι. Η εμπειρία που θα αποκομίσουν θα είναι τεράστια και αν το εγχείρημα τους στευθεί με επιτυχία, τότε τα οφέλη που θα έχουν αποκομήσει θα είναι σε πολλαπλά επίπεδα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr