NEWSFLASH...
neoecommerce
ανάγνωση

Η Amazon ετοιμάζεται να χτυπήσει και τη φαρμακευτική αγορά

Η Amazon ετοιμάζεται να χτυπήσει και τη φαρμακευτική αγορά

Είναι υπαρκτό το σενάριο με βάση το οποίο οι περισσότεροι φαρμακοποιοί φοβούνται την είσοδο της Amazon και στη φαρμακευτική αγορά. Οι πρόσφατες κινήσεις της τόσο στη βρετανική όσο και στη γερμανική αγορά είναι ενδεικτικές των προθέσεών της για το στήσιμο μιας υπηρεσίας διανομής για φαρμακευτικά προϊόντα.

Προς αυτό την κατεύθυνση, η Amazon δείχνει να αναζητά στις παραπάνω αγορές και για κάθε αστικό κέντρο, αποκλειστικούς τοπικούς συνεργάτες – φαρμακεία (online ή/και παραδοσιακά).

Στην ουσία, η Amazon σκοπεύει να επεκτείνει την υπηρεσίας της Amazon Prime και Prime Now με την κατηγορία προϊόντων προσωπικής υγιεινής και φαρμακευτικών προϊόντων. Ήδη στη Βρετανία η Amazon έκλεισε την πρώτη συμφωνία της (You can now get John Bell & Croyden products delivered via Amazon Prime Now), ενώ αντίστοιχες συμφωνίες έχουν επιτευχθεί και με γερμανικά φαρμακεία.

Σημειώνω ότι η Amazon ακολουθεί την παραπάνω στρατηγική συνεργασίας με τοπικούς ή εθνικούς προμηθευτές και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων όπως είδη σούπερ μάρκετ, αρτοσκευάσματα και κρεατικά για τις υπηρεσίες της Prime και Prime Now.

Αντίστοιχη στρατηγική τρέχει η Amazon στις Η.Π.Α. και Βρετανία και σε άλλους κλάδους, όπως για την υπηρεσία της Amazon Services (Amazon Services: H Amazon ενσωματώνει υπηρεσίες τοπικών τεχνιτών) και Amazon Restaurants.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr