NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Η Ελληνική εταιρεία που διαπρέπει στον τομέα της ναύλωσης

Η Ελληνική εταιρεία που διαπρέπει στον τομέα της ναύλωσης

Ο Κωνσταντίνος, επίτιμο μέλος του συνδέσμου ACCA UK και με εμπειρία πολλών ετών σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες στην Ελλάδα και την Κύπρο, και η Αθανασία, με σπουδές στο Marketing, στο τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Αθηνών και με προϋπηρεσία στην αγορά της διαφήμισης και του Marketing, μίλησαν στο epixeiro.gr για την Vesselbot.

Το VesselBot είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία ψηφιοποιεί τη διαδικασία Ναυλώσεων πλοίων Εμπορικής Ναυτιλίας. Ουσιαστικά παρέχει τη δυνατότητα  τόσο στους Ναυλωτές όσο και τους  Ιδιοκτήτες πλοίων να εντοπίσουν το ιδανικό γι’ αυτούς καράβι ή φορτίο αντίστοιχα και κατόπιν να διαπραγματευτούν τα οικονομικά και νομικά στοιχεία της συμφωνίας μέσα από την πλατφόρμα.  Σκοπός του VesselBot είναι να κάνει  πολύ πιο γρήγορη και απλή  τη διαδικασία της ναύλωσης.

Ποιο είναι το όραμα σας; 

Το όραμά μας είναι να χτίσουμε έναν υγιή οργανισμό που συνεχώς θα εξελίσσεται και  θα παρέχει ανταγωνιστικά και «έξυπνα» τεχνολογικά προϊόντα στην παγκόσμια αγορά της ναυτιλίας.

Παράθεση - epixeiro.gr

Το επιχειρείν δεν είναι κάτι εύκολο ούτε εξ ορισμού επιτυχημένο, εξάλλου επιχειρείν σημαίνει προσπαθώ-δοκιμάζω

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς;

Θα δανειστώ την έκφραση του Τσώρτσιλ Ουίνστον για να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση «Η επιτυχία δεν είναι οριστική. Η αποτυχία δεν είναι μοιραία. Αυτό που μετράει είναι η δύναμη να συνεχίζεις».

Πώς παρακινείτε την ομάδα σας;

Έχουμε την ευτυχία το VesselBot να αποτελείται από μια πολύ δυναμική και ενθουσιώδη ομάδα η οποία πιστεύει βαθιά στο όραμα του. Η έμπνευση, το κίνητρο, η ομαδικότητα και η ελευθερία για δημιουργικότητα αποτελούν τις κινητήριες δυνάμεις μας.

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;

Όσο και αν ακούγεται περίεργο θα απαντούσα πως ναι μπορεί. Στα πρώτα αρχικά βήματα μιας startup επιχείρησης συνήθως χρησιμοποιούνται κάποια μικρά κεφάλαια των ιδρυτών της με σκοπό να στηθεί η επιχείρηση και ίσως σε κάποιες περιπτώσεις και ένα πρωτότυπο του προϊόντος της. Στη συνέχεια μπορούν να αναζητηθούν επιπλέον μικρά κεφάλαια μέσα από βραβεία διαγωνισμών αλλά και η συμμετοχή σε κάποιο incubation πρόγραμμα, όπως είναι το egg στο οποίο συμμετέχουμε και εμείς. Με αυτό τον τρόπο μέσω των υπηρεσιών που παρέχονται δωρεάν από το πρόγραμμα η εταιρεία εξοικονομεί ένα σημαντικό ποσό το οποίο αποτελεί απαραίτητο έξοδο της αρχικής επένδυσης. 

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα; 

Το επιχειρείν δεν είναι κάτι εύκολο ούτε εξ ορισμού επιτυχημένο, εξάλλου επιχειρείν σημαίνει προσπαθώ-δοκιμάζω. Μέσα από τις προσωπικές μας εμπειρίες  αυτό που έχουμε να πούμε σε κάθε άνθρωπο που έχει ένα όραμα, φιλοδοξίες και θέλει να κάνει τη διαφορά είναι να το προσπαθήσει. Να το προσπαθήσει με όλη του την καρδιά γιατί αυτά που θα πάρει πέραν της επιτυχίας θα είναι πολύ περισσότερα. Αυτό που έχει σημασία είναι να κάνει ένα σωστό σχεδιασμό, να διαβάσει πολύ και να ενημερωθεί για τα πάντα που αφορούν την επιχείρηση του, την αγορά του, να είναι δεκτικός στην αλλαγή και να μη φοβάται να δοκιμάζει καινούρια πράγματα ιδέες και προσεγγίσεις. Στο τέλος, αυτό που μετράει είναι οι εμπειρίες που αποκομίζει κανείς στη διαδρομή και αυτό που με σιγουριά μπορώ να πω είναι πως το ταξίδι της δημιουργίας είναι συναρπαστικό.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr