NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Πλήρης ανάλυση οχημάτων από την Direct Solutions

Πλήρης ανάλυση οχημάτων από την Direct Solutions

Η Αθανασία Τσακίρη, με προηγούμενη εμπειρία ως οικονομολόγος και σύμβουλος επιχειρήσεων και πλέον CEO της Direct Solutions, μίλησε στο epixeiro.gr.

Η Direct Solutions ΙΚΕ είναι εταιρία τεχνολογίας με έδρα την Αθήνα, στις εγκαταστάσεις του Corallia στο Μαρούσι. Ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2014 και εξειδικεύεται στον τομέα του #connected_cars, με τα προϊόντα καινοτομίας που έχει αναπτύξει.

Σήμερα η εταιρία έχει στην αγορά δύο προϊόντα:

Το Hermes-V (Hellenic Reliable Mobile e-Services for Vehicles) το οποίο περιλαμβάνει ένα σύνολο τηλεματικών υπηρεσιών με βάση τα δεδομένα που λαμβάνονται από οχήματα, σε πραγματικό χρόνο. Μερικές από τις παρεχόμενες υπηρεσίες είναι η διάγνωση βλαβών των οχημάτων από απόσταση, η εκτίμηση της οδικής συμπεριφοράς, το πλήρες ιστορικό του οχήματος σε ηλεκτρονική μορφή.

Το GearAlyze το οποίο επεξεργάζεται και παρουσιάζει τα δεδομένα / μετρήσεις των οχημάτων σε μορφή analytics. Οι πληροφορίες παρέχονται είτε σε απλά διαγράμματα, είτε σε υπηρεσίες υποστήριξης απόφασης, με μεθόδους Τεχνητής Νοημοσύνης. Κύριος στόχος του GearAlyze είναι η βελτίωση της απόδοσης της χρήσης του στόλου οχημάτων.

Παράθεση - epixeiro.gr

Η δύναμή μας είναι τα μέλη της ομάδας μας και η εξαιρετική συνεργασία μας, η οποία βασίζεται στον ενθουσιασμό και την εμπειρία

Ποιο είναι το όραμά σας;

Το όραμά μας είναι η υλοποίηση καινοτομιών τεχνολογίας #connected_cars και η επιτυχής είσοδος τέτοιων προϊόντων στη διεθνή αγορά. Η δύναμή μας είναι τα μέλη της ομάδας μας και η εξαιρετική συνεργασία μας, η οποία βασίζεται στον ενθουσιασμό και την εμπειρία. Θεωρούμε πως η  χώρα μας είναι γεμάτη από ταλέντα νέων ανθρώπων με πολύ κέφι, όρεξη για να κάνουν απλές, φρέσκες και καινούργιες ιδέες πραγματικότητα.

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς;

Για εμάς επιτυχία σημαίνει η ύπαρξη συμφωνιών με στρατηγικούς partners, οι οποίες θα λειτουργούν συμπληρωματικά με τα προϊόντα μας ώστε να διασφαλιστεί η είσοδoς των προϊόντων μας στην αγορά. Μια τέτοια συνεργασία με μεγάλο διεθνή όμιλο από το χώρο της τεχνολογίας και του αυτοκινήτου είναι σε πολύ ώριμο στάδιο και πιστεύουμε σύντομα να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε λεπτομέρειες.

Πώς κρατάτε το κίνητρο ζωντανό στην ομάδα;

Η ομάδα μας αποτελείται από ανθρώπους οι οποίοι έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν για πολλά χρόνια και με επιτυχία, καθώς και από νέους ανθρώπους οι οποίοι φέρνουν το καινούργιο, το ταλέντο και τον ενθουσιασμό. Οι ρόλοι είναι ξεκάθαροι, όπως και οι επιμέρους συνεργασίες. Προσπαθούμε να έχουμε βραχυπρόθεσμους στόχους ώστε γρήγορα να φαίνεται το αποτέλεσμα και επιβάλλουμε την ισάξια συμμετοχή όλων στην προσπάθεια, αλλά και στην ικανοποίηση της επιτυχίας.

Το βασικό μας κίνητρο λοιπόν, είναι η ενεργή συμμετοχή  όλων των μελών της ομάδας μας, στις αποφάσεις και την χάραξη πορείας σε κάθε project. Το management team αναλαμβάνει ασφαλώς και το κομμάτι οικονομικών αλλά και ηθικών απολαβών όταν ολοκληρώνονται επιμέρους ή τελικός στόχος. 

Πόσο εύκολο είναι να ξεκινήσει κανείς μια startup χωρίς κεφάλαιο και χρηματοδότηση;

Το να ξεκινήσει κάποιος μια startup χωρίς χρήματα και χωρίς επενδυτές είναι ο κανόνας σε αυτό που λέγεται startup ecosystem και ειδικά στην Ελλάδα. Η προσωπική προσπάθεια, το όνειρο και ο ενθουσιασμός είναι τα πρώτα εφόδια. Για να αναπτυχθεί όμως μια startup θα πρέπει με συνέπεια να εξασφαλίσει κάποια χρηματοδότηση, η οποία μπορεί να προέλθει από πελάτες στην αρχή και στη συνέχεια από σημαντικές συνεργασίες, επενδυτές κλπ.

Τι συμβουλή θα έδινες σε νέους επιχειρηματίες;

Η συμβουλή που θα έδινα σε ανθρώπους σαν κι εμάς οι οποίοι προσπαθούν για 3ο χρόνο στην αγορά με την καινοτομία τους, είναι να ακολουθήσουν με υπομονή όνειρό τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr