NEWSFLASH...
Διεθνή
ανάγνωση

Shaa Wasmund: Το ζωντανό παράδειγμα της πετυχημένης γυναίκας – επιχειρηματία

Shaa Wasmund: Το ζωντανό παράδειγμα της πετυχημένης γυναίκας – επιχειρηματία

Η Shaa Wasmund θεωρείται ως ένα από τα πιο αναγνωρισμένα ταλέντα στην ψηφιακή επιχειρηματικότητα. Είναι συγγραφέας του #1 bestselling βιβλίου ‘’ Stop Talking, Start Doing’’, το οποίο ήταν το καλύτερο bestselling επιχειρηματικό βιβλίο στα WHSmiths για διάρκεια 14 μηνών. Ως ιδρύτρια της Smarta, προσφέρει βοήθεια σε 500.000 μικρομεσσαίες επιχειρήσεις τον μήνα! Το IoD ψήφισε μάλιστα την Shaa ως έναν από τους best – connected ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ας γυρίσουμε λίγο πιο πίσω όμως, στις αρχές. Η Shaa λοιπόν σπούδασε οικονομικά στο Λονδίνο και παράλληλα έγραφε για το γνωστό περιοδικό Cosmopolitan. Κάποια στιγμή λοιπόν, είχε την τύχη ( όπως θα διαβάσετε στην συνέχεια είχε πράγματι την τύχη!) να πάρει συνέντευξη από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή στην πυγμαχία, τον Chris Eubank. Ο πυγμάχος εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από την ίδια, που της έκανε πρόταση να εργαστεί για αυτόν ως υπεύθυνη τύπου! Παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν είχε ολοκληρώσει τις σπουδές της, έκανε promotion για τον 2ο αγώνα τίτλου του Eubank με τον Nigel Benn, ένας αγώνας που μέχρι σήμερα κρατάει το ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνα πυγμαχίας στο Ηνωμένο Βασίλειο με 48.00 θεατές στην αρένα και 18 εκατομμύρια επιπλέον τηλεθεατές να το παρακολουθούν από τα σπίτια τους!

Το 1994 παίρνει την απόφαση να ιδρύσει την δικιά της εταιρεία δημοσίων σχέσεων, με πρώτο της πελάτη τον Dyson, πριν γίνει ο Sir James Dyson ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας αξίας περίπου 4,2 δις. δολλαρίων. Τα επόμενα 5 χρόνια τα ξόδεψε χτίζοντας την εταιρεία της και μετατρέποντάς την σε έναν διεθνή κολοσσό έχοντας το 60% του μεριδίου της αγοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο μονάχα.

4 χρόνια μετά, το 1998, αποφασίζει πως θέλει να μεταφερθεί στον ψηφιακό κόσμο, και έτσι ιδρύει, μαζί με τον συνεργάτη της Sir Bob Geldof, μια ταξιδιωτική πλατφόρμα, την deckchair.com.

Δεν σταμάτησε εκεί όμως καθώς στην συνέχεια ίδρυσε την καθαρά δικιά της πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, την Mykindaplace, μόνο και μόνο για να την πουλήσει αργότερα στην BskyB, και να ιδρύσει την Smarta που αναφέραμε προηγουμένως το 2009.

Τι είναι η Smarta.com και τι το ξεχωριστό έχει;

Η πλατφόρμα αυτή λοιπόν είναι το κατάλληλο μέσο στο οποίο θέλουν να αναζητήσουν βοήθεια οι ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η Smarta προσφέρει δωρεάν συμβουλές σε μικρές εταιρείες αλλά και σε πετυχημένους επιχειρηματίες, με αποκλειστικά βίντεο μερικών από τους πιο έμπειρους, εμπνευστικούς και πετυχημένους ανθρώπους του χώρου.

Το κλειδί της επιτυχίας της Smarta είναι ακριβώς το γεγονός πως δεν ασχολείται τόσο  με τις μεγάλες και ήδη πετυχημένες εταιρείες, αλλά αποτελεί έναν χώρο όπου μπορούν να αναζητήσουν βοήθεια πάνω στο οτιδήποτε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπου οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να δικτυωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις και πληροφορίες. Η πλατφόρμα είναι έτσι σχεδιασμένη που επιτρέπει στους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν το δικό τους προφίλ και ύστερα ελεύθερα να δικτυωθούν με ιδιοκτήτες άλλων εταιρειών. Παρέχεται η δυνατότητα στους χρήστες να ρωτήσουν και να λάβουν απαντήσεις από άλλους επιχειρηματίες οι οποίοι μοιράζονται τις δικές τους εμπειρίες από την επαγγελματική τους ζωή. Αλλά ταυτόχρονα, οι χρήστες μπορούν να δεχτούν δωρεάν νομικές συμβουλές από ειδικούς της Smarta στο Expert Panel της πλατφόρμας.

Τα εργαλεία της Smarta επεκτείνονται διαρκώς, και μπορεί κανείς σήμερα να πραγματοποιήσει σε αυτήν την εγγραφή της εταιρείας του, να αναζητήσει για επιχορηγήσεις και χορηγίες μικρομεσσαίων εταιρειών στο Ηνωμένο Βασίλειο, να περιηγηθεί σε ένα δείγμα επιχειρηματικών σχεδίων, να κάνει εγγραφή τραπεζικού λογαριασμού και να ζητήσει ακόμη και δάνειο! Υπάρχουν πολλά ακόμη εργαλεία όμως όπως η βοήθεια του να δημιουργήσεις την ιστοσελίδα της εταιρείας σου, να βρεις πελάτες, να πραγματοποιήσεις έρευνα αγοράς και πολλά ακόμη. Να σημειωθεί πως πολλές από αυτές τις υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν!

Η Deborah, που έχει επενδύσει στην Smarta, έχει δηλώσει σχετικά:

Η Chief Executive και ιδρύτρια της Smarta, Shaa Wasmund μου συστήθηκε από τον Theo, ο οποίος είναι επίσης επενδυτής στην εταιρεία. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως η Shaa είναι μια πολύ έξυπνη και εντυπωσιακή γυναίκα με αξιοζήλευτο παρελθόν, που ήταν μια πολύ καλή αρχή για εκείνη. Η ευκαιρία αυτή από μόνη της μου προκάλεσε το ενδιαφέρον, και ήταν ξεκάθαρο για εμένα πως επρόκειτο για έναν μοντέρνο τρόπο να προσφερθεί μια σημαντική βοήθεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με έναν ολόφρεσκο τρόπο. Πρόκειται για έναν τέλειο συνδυασμό που φέρνει σίγουρη επιτυχία – ένας υπέροχος άνθρωπος με καταπληκτική ιδέα η οποία προσφέρει στους ανθρώπους αυτό που θέλουν!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr