NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Ανίχνευση στόλων από την OpenIchnos

Ανίχνευση στόλων από την OpenIchnos

Με αφορμή την συμμετοχή στον διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition 2017, οι Γιώργος Κούτρας - CEO, Θεμιστοκλής Κουτσουράς – COO, Χρήστος Ξανθός – CTO και Μανώλης Φραντζολάκης - VP Engineering της OpenIchnos, μίλησαν στο epixeiro.gr.

Η OpenIchnos δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει αποδοτικότερες υπηρεσίες ανίχνευσης στόλου στον τομέα της ενοικίασης σκαφών αναψυχής. Οι περιορισμοί των λύσεων ανίχνευσης που χρησιμοποιούνται στην ενοικίαση σκαφών αυτή τη στιγμή αποτέλεσε το κλειδί για τη δημιουργία του OpenIchnos. Η ιδέα προήλθε από προσωπική εμπειρία όπου επισκεφτήκαμε με σκάφος ένα μέρος στο οποίο δεν υπήρχε άλλος τρόπος πρόσβασης και η κάλυψη δικτύου ήταν ανύπαρκτη. Οπότε αν συνέβαινε οτιδήποτε, δεν θα γνώριζε κανείς τίποτα ούτε θα μπορούσαμε να ειδοποιήσουμε κάποιον. Το όραμα μας είναι να προσφέρουμε βιώσιμες υπηρεσίες τηλεπικοινωνίας σε παγκόσμια κλίμακα.

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς; Πώς κρατάτε το κίνητρο ζωντανό στην ομάδα;;

Επιτυχία είναι να αναγνωρίζεται η χρησιμότητα του προϊόντος/υπηρεσίας που προσφέρεις. Το OpenIchnos συμμετείχε και κατέκτησε το 1ο Βραβείο στον 3ο διαγωνισμό BlueGrowth που αποτελεί τον πρώτο διαγωνισμό καινοτομίας για startups με έμφαση στην γαλάζια οικονομία. Επίσης, το OpenIchnos προκρίθηκε στους 25 ημιφιναλίστ του διαγωνισμού του MIT Enterprise Forum Greece, ενός οργανισμού που είναι μέρος του παγκοσμίου δικτύου επιχειρηματικότητας του MIT. Οι πολλοί μικροί στόχοι που θέτουμε και η επίτευξή τους είναι το μυστικό για να διατηρήσεις το κίνητρο ζωντανό για την επίτευξη του μεγάλου στόχου που δεν είναι άλλος από την επιτυχία.

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;

Σαφέστατα μπορεί, ειδικά αν πρόκειται για υπηρεσία. Η πραγματική επένδυση για την εκκίνηση μιας startup είναι ο χρόνος που θα διαθέσεις.

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;

Μπορεί να ακουστεί κοινότυπο αλλά να μην απογοητεύονται ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr